Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Isparta "kozmetikte markalaşmayı" hedefliyor

Aromatik bitki türlerinin yetiştiği Isparta'da, bu ürünlerin katma değeri yükseltilerek, kozmetik sektöründe öncü duruma geçilmesi için çalışılıyor SDÜ GÜLAR Müdürü Doç. Dr. Serdar Sezer: "Isparta, Göller Yöresinde bulunmasından dolay gerek endemik flora gerekse de ekolojik anlamda ciddi potansiyele sahip" "Burada ürünlere standart oluşturacağız. Bu standardı uygulayacak çeşitli firmalar ürünlerini belli bir kalitede tutmuş olacak. Böylelikle Isparta'nın kozmetik alanında markalaşması sağlana

Anadolu Ajansı haberine göre;
ISPARTA (AA) - MUSTAFA ÜNAL UYSAL - Gül, lavanta, zambak gibi aromatik bitki türlerinin yetiştiği Isparta'da, bu ürünlerin katma değeri yükseltilerek, kozmetik sektöründe öncü duruma geçilmesi hedefleniyor.

Aromatik bitki konusunda çeşitliliğin bulunduğu kentte, ürünlerden alınan verimin artırılması ve kullanım alanlarının genişletilmesi için Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) bünyesindeki Batı Akdeniz Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı'nda çalışma başlatıldı.

Bitkileri bilimsel analizlerle inceleyecek olan laboratuvar, ürünlerin belli standartlara yükselmesini sağlayarak hem üreticiye hem de sektöre katkı sunacak.

Aromatik bitkilerin yoğunlukla kozmetik sektöründe kullanılmasından dolayı çalışmaların bu alana olumlu etki yapması hedefleniyor.

Master planlarını ve gerekli altyapıyı tamamlayan laboratuvar, temmuz ayında çalışmalara başlayacak.

Laboratuvarın bünyesinde bulunduğu Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜLAR) Müdürü Doç. Dr. Serdar Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Isparta'nın aromatik bitki konusunda oldukça zengin olduğunu söyledi.

Bu ürünlerin ciddi ihracat potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Sezer, sektörde hizmet yapan firmaların her geçen gün arttığına dikkati çekti.

Sezer, şöyle devam etti:

"Isparta Göller Yöresinde bulunmasından dolay gerek endemik flora gerekse de ekolojik anlamda ciddi potansiyele sahip. Gül ve lavanta başta olmak üzere çok farklı aromatik bitkinin üretimi söz konusu. Biz de bu ürünlere nasıl katma değer kazandırırız, bu anlamda planlamalar içerisindeyiz. Batı Akdeniz'i bir bütün olarak düşünüyoruz. Bütünsel çalışma altında üniversite ve sanayi iş birliğini içeren planlamalar içindeyiz. Bu ürünlerin hasat döneminde üreticilere de kimyasal ve fiziksel analizler açısından desteklerimiz olacak."

- "Isparta'nın kozmetik başkenti olmasına çalışıyoruz"

Isparta gül ve gül yağının dünyada bilindiğini ancak kozmetik sektöründe istenilen düzeyde kullanılmadığını dile getiren Sezer, merkezde kozmetik sektörüne yönelik uluslararası akrediteye sahip birtakım analizler yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

Isparta'nın kozmetik alanında potansiyelinin olduğunu vurgulayan Sezer, şunları kaydetti:

"Her kozmetik firmasının belli başlı ürün çeşitliliği noktasında talepleri var. Burada ürünlere standart oluşturacağız. Bu standartı uygulayacak çeşitli firmalar ürünlerini belli bir kalitede tutturmuş olacak. Böylelikle Isparta'nın kozmetik alanında markalaşması sağlanacak. Kısa vadede ürün kalitemizi katma değeri yüksek formlara dönüştürüp, Isparta'nın bir kozmetik başkenti olması noktasında önemli çalışmalarımız var."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English