Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İspanya'da Kovid-19'dan son 3 günde can kaybı 767, yeni vaka sayısı da 93 bin 822 oldu

Acil Sağlık Hizmetleri ve Uyarılar Koordinasyon Merkezi Direktörü Fernando Simon: "Hastanelerde yoğunluk nisandan bu yana en yüksek seviyede. Sağlık sistemimiz bir kez daha büyük bir baskı altında"

Anadolu Ajansı haberine göre;

MADRİD (AA) - İspanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında son 3 günde 767 kişinin yaşamını yitirdiği ve 93 bin 822 yeni vaka tespit edildiği bildirildi.


Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 3 günde 767 artışla Kovid-19 kaynaklı toplam can kaybı 56 bin 208'e çıktı.


Yeni vakalardaki yüksek artışın devam ettiği ülkede, 93 bin 822 yeni vaka ile salgının başlamasından bu yana tespit edilen toplam vaka sayısı da 2 milyon 593 bin 382'ye ulaştı.


İspanya'da 10 Aralık 2020'de 188 olan her 100 bin kişide tespit edilen Kovid-19 vaka sayısı, bugün 884'e ulaştı. Avrupa Birliği (AB), bu sayının 250 ve üzerinde olduğu yerleri "riskli bölge" olarak tanımlıyor.


- "Hastanelerde yoğunluk nisandan bu yana en yüksek seviyede"


Acil Sağlık Hizmetleri ve Uyarılar Koordinasyon Merkezi Direktörü Fernando Simon, düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi:


"Hastanelerde yoğunluk nisandan bu yana en yüksek seviyede. Kovid-19 hastalarında yoğun bakım servislerinde yüzde 40, servislerdeki yataklarda ise yüzde 24 doluluk oranı var. Bu, çok yüksek bir oran. Sağlık sistemimiz bir kez daha büyük bir baskı altında."


Salgına karşı 25 Ekim 2020'den bu yana ülke genelinde olağanüstü hal (OHAL) uygulayan İspanya'da yerel yönetimlerin inisiyatifiyle mevcut tedbirler sıkılaştırılmaya devam ediyor.


Ülkenin büyük bölümünde gece sokağa çıkma yasağı saat 22.00'de başlatılırken, salgının yoğun olduğu yerlerde serbest dolaşım kısıtlamaları da artırıldı.


Normalde 6 olan aile veya arkadaş gruplarında en fazla toplanma sayısı bazı yerlerde 4'e, Valensiya'da ise 2'ye kadar indirildi.


Galisya bölgesi de aynı evde yaşayanlar dışında bir araya gelmeye yasak getirdi.


İspanya'da 27 Aralık 2020'de başlayan Kovid-19 aşılaması kapsamında, şu ana kadar aşı olanların sayısı 1 milyon 237 bini bulurken, 88 bin 700 kişiye de ikinci doz aşı yapıldı.


- Portekiz'de durum


Portekiz'de Sağlık Genel Müdürlüğünün güncellediği verilere göre, son 24 saatte 252 kişi hayatını kaybetti ve 6 bin 923 yeni vaka tespit edildi.


Salgından kaynaklanan can kaybının 10 bin 721'e çıktığı ülkede, toplam vaka sayısı 643 bin 113'e ulaştı.


Yeni vaka ve ölü sayılarında yüksek rakamların devam ettiği Portekiz'de, hastanelerde 6 bin 420 Kovid-19 hastası bulunurken, bunlardan 767'sinin yoğun bakımda olduğu bilgisi paylaşıldı.


Kovid-19 aşılarına 27 Aralık 2020'de başlayan Portekiz'de son 1 haftadır genişletilen OHAL kapsamında, salgının yoğun görüldüğü yerlerde serbest dolaşımın kısıtlanması, ilkokullar dışında tüm okulların kapatılması, hafta sonu şehirler arası seyahatin yasaklanması, gece sokağa çıkma yasağı, bar, restoran ve alışveriş merkezlerinin çalışma saatlerinin düşürülmesi tedbirleri uygulanıyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English