Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İş Güvenliği ve İş Güvenliği Uzmanlarının Önemi

İş Güvenliği ve İş Güvenliği Uzmanlarının Önemi

Her insanın yaşama hakkı bulunur. Hiçbir insan güvensiz bir ortamda vakit geçirmek istemez. Birbirinden farklı birçok sektör bulunur. Çalışma koşulları ne olursa olsun insanları iş güvenliği sağlanmak zorunludur. Firmalar içerisinde çalışanların güvenliği adına gerekli tüm önlemlerin alınması kanunlar tarafından zorunlu kılınmıştır. Firmaların yeni yeni açılmasıyla insan sağlığı için alınması gereken önlemler göz ardı ediliyordur. Gerekli önlemler alınmadığında sayısız çalışan yaşamını yitirmiş veya yaralanmıştır. İş güvenliği uzmanları firmalardaki alınması gereken önlemleri belirleyen ve gerekli tüm tetkikleri yapıp önlemleri alan kişidir. İş güvenliği uzmanları ilk iş günlerinden itibaren firmanın her bir birimini gezerek güvenlik açısında sorun yaratacak bir durum olup olmadığını kontrol ederler. İş güvenliği uzmanları diğer çalışanların çalışma esnasında görevlerini yerine getirir ve çeşitli görevleri bulunur. Firma içerisinde iş güvenliği uzmanları çalışanların sağlığını korumak ve güvenle çalışabilmelerini sağlamak adına çalışırlar. İş güvenliği uzmanı konusu ilginizi çektiyse daha ayrıntılı bilgi almak için bu: https://www.yontemakademi.com.tr/is-guvenligi-uzmanligi-egitimi linke tıklayabilirsiniz.

İş Güvenliği Uzmanlarının Eğitimleri
İş güvenliği uzmanlarının aldıkları eğitim çok önemlidir. Bunun sebebiyse aldıkları eğitimde öğrendiklerini firmalarda harfiyen uygulayacak olmalarıdır. Firma içerisinde yalnızca bir adet iş güvenliği uzmanı bulunabilir bu nedenle iyi bir eğitim şarttır. Firma içerisine sağlığı tehdit edecek durumları kontrol edecek kişi iş güvenliği uzmanıdır ve eksik aldığı bir önlem varsa bu mesuliyet yalnızca iş güvenliği uzmanına aittir. İş güvenliği uzmanlarının çeşitli görevleri bulunur. Firma içerisinde yalnızca bir kattan değil tüm firmanın güvenliğinden sorumlulardır. İş güvenliği uzmanlığı eğitimleri çeşitli kurumlarda bulunur. Bunlardan birisiyse Yöntem Akademi’dir. Yöntem Akademi de verilen düzenli eğitimlerde her konu ayrıntılı biçimde anlatılır. Akıcı şekilde ilerleyen derslerin ardından devletin yapmış olduğu sınavlardan geçen kişiler iş hayatına atılabilir. İş güvenliği eğitimlerine katılabilmek için belirli bölümlerden mezun olmuş olmak gerekir.  Mimar, mühendis, teknik öğretmenler, fen, edebiyat, fizik, kimya ve biyoloji bölümü mezunları, iş güvenliği MYO bölümü mezunları iş güvenliği uzmanı eğitimlerine katılabilir. Eğitimleri tamamlayıp sınavı geçen kişiler 3 yıl kesintisiz çalıştıklarında tekrar sınava girip sertifikalarını yükseltebilirler. İş güvenliği uzmanlığı eğitimi almak isteyen adaylar ihtiyacı olan tüm bilgiye buraya tıklayarak tek bir yerden ulaşabilirler.

İş Güvenliği Uzmanlarının Firmalar İçerisindeki Görevleri
İş güvenliği uzmanları firmalarda birçok denetlemeler yapar. Bu denetlemeler yalnızca firma üzerinde değil aynı zamanda çalışanların sağlık profilleri üzerine de olur. Maddeler halinde olan alanların hijyen kontrollerini iş güvenliği uzmanları yapar. İşyeri sorumlu olduğu çalışanların iş hayatlarına sağlıklı devam etmeleri için bu gibi çeşitli önlemler alırlar. Yöntem Akademi tarafından sağlanan iş güvenliği uzmanlığı eğitimi dahilinde tüm bu denetlemeler örgün eğitimlerle gösterilir. Aynı zamanda Yöntem Akademi birçok alanda eğitimler vererek iş hayatına hazırlanmanızı sağlar. Firma içerisinde yer alan maddeler firma çalışanlarının yıl boyu hijyenik ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlaması adına iş güvenliği uzmanları tarafından kontrol edilir. Firma içerisinde alınacak önlemlere olası doğal afetler de dahildir.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English