Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İş Dünyasında Genç Yetenek Dönemi Yaşanıyor

İş Dünyasında Genç Yetenek Dönemi Yaşanıyor
İş Dünyasında Genç Yetenek Dönemi Yaşanıyor…
 
Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan yeni meslek grupları ve iş görme anlayışındaki farklılıklar, şirketlerin kendilerini değiştirmelerini ve dönüştürmelerini zorunlu kılıyor. Geliştirilen işe alım modelleri, genç yetenekleri keşfederek onlara kendilerini ifade edebilecekleri çalışma alanları sunuyor.
 
Bilim ve teknoloji ışığında hızla değişen dünya, insanların beklentilerini de farklılaştırıyor. İş dünyasında özellikle daha eğitimli, dinamik ve gelişime açık genç fikirlere ihtiyaç duyuluyor. Buna paralel olarak geleceğe yatırım yapmak, vizyon ve stratejiler doğrultusunda ihtiyaç duyulan insan kaynağına ulaşmak için bir bir genç yetenek projeleri hayata geçiriliyor. Türkiye’nin en değerli şirketleri de, geliştirdiği işe alım modelleriyle değerlendirme süreçlerini farklılaştırıyor; Y ve Z kuşaklarının ilgisini çekecek yeni modellerle genç yetenekleri bünyesine katıyor.


 
Karagöz: “Aday değerlendirme süreçleri yeni bir boyut kazandı”
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mental HR - Consultancy Kurucu Ortağı Abdulkadir Karagöz, yaşanan değişim ve dönüşümün işletmelerin sürdürülebilir büyümesi için oldukça önem taşıdığını ifade ederek, insan kaynağı kalitesinin de bu süreçte belirleyici unsur olduğunun altını çizdi.  Danışmanlığını yaptıkları şirketlerin neredeyse tamamında aday değerlendirme süreçlerinin yeni bir boyut kazandığını belirten Karagöz, “Artık geleneksel yöntemlerin dışında aday değerlendirme süreçleri şirketlerin vazgeçilmezi. Özellikle yeni mezun istihdam programlarında şirketler genç yetenekleri keşfetmek ve bünyelerine katmak için çalışmalar yapıyor. Bugün Türkiye’nin en değerli markalarının tercih ettiği bu yöntemle gençler yetkinliklerini göstermek için birbirinden farklı aşamalardan geçiyor. Online sınav, genel yetenek, kişilik envanteri uygulamaları, atölye ve grup çalışmaları, birebir görüşmeler bu programların belirleyici aşamalarının başında geliyor. Bizler de yaptığımız çalışmalarla bu süreçlere farklı bir soluk getirmeye odaklandık, bu ideal doğrultusunda da Turkcell, Türk Hava Yolları, Türk Telekom başta olmak üzere ülkemizin en değerli şirketlerine genç yetenek programları geliştirdik. Bu kapsamda Turkcell’in GNÇYTNK, Türk Hava Yolları’nın TK TaKe-Off, Türk Telekom’un Start programıyla binin üzerinde genç arkadaşımızın bu şirketlerde istihdamına katkı sağladık.” dedi.


 
“Kuşaklar arası uyum, işletmelerin olmazsa olmazı”
Yaptıkları projelerde bugüne kadar 10 bine yakın gencin özel sektörde istihdam edilmesine katkı sağladıklarını ve bu çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Abdulkadir Karagöz, şunları söyledi: “Bu uygulamalar sürecinde dikkat ettiğimiz husus, kuşaklar arası uyumu sağlamak ve gençleri yakından tanıyarak onların iş ortamlarını daha uygun hale dönüştürmek. Bugün Y kuşağı iş dünyasının önemli bir çoğunluğunu oluşturuyor. Z kuşağı ise iş dünyasına yeni yeni girmeye başlıyor. Bizler de bu değerlendirme süreçlerinde gençlerin ilgisini çekecek boyutlar oluşturarak yetkinliklerini tam anlamıyla ortaya çıkarmak istiyoruz. Kuşaklar arası uyum hem bireylerin hem de işletmelerin olmazsa olmazı çünkü kendi duygu ve düşüncelerine hitap eden bir ortam oluşturulmadığı zaman verimlilik minimum seviyeye düşüyor. Yetenek programlarımızın yanı sıra düzenlediğimiz eğitim programlarıyla da bu sürece katkı sağlıyoruz. 2016’da uygulamaya başladığımız ve üç dönem süren Malzeya’da dil eğitimi ve yöneticilik eğitimi programıyla bin gencimizi burslu bir şekilde eğitime aldık. CyberCamp, Bilişim Bursu, Yüksek Lisans Bursu gibi programlarımızla da gençlerimizin nitelikli eğitim ve mesleki beceri kazanacakları ortamlar oluşturduk. ”


 
“Şirketler gençlerin daha çok alanda söz sahibi olmasını istiyor”
“Bugün şirketler gençlerin karar mekanizmaları dahil olmak üzere daha çok alanda söz sahibi olmasını istiyor.” diyen Abdulkadir Karagöz, bunun sebeplerini şu şekilde sıraladı: “Faaliyet alanlarındaki trendleri takip etmek, bunlara uygun ürünler ve projeler geliştirmek, yeniliklere açık olmak belirleyici oluyor. Kuşaklar arasındaki uyum da sağlandığında; şirketlerin kurumsal hafızası, tecrübeli, deneyimli yöneticiler ve yenilikçi gençler bir araya geldiğinde ortaya çıkan sinerjiyle oldukça başarılı çalışmalar hayata geçiriliyor.”
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English