Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İş adamları Hükümet Programı'ndan memnun

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Kadooğlu: "Yeni Hükümet'ten beklentilerimizi içeren bu önerilerin geniş halini Sayın Başbakan'la yaptığımız son ekonomi zirvesinde paylaştık. Bu paylaştıklarımızın da 64. Hükümet Programı'nda eş değerde çıktığını görmek TÜRKONFED olarak bizi mutlu etti" "TÜSİAD Başkanı Başaran-Symes: "Beklentilerimizi Hükümet programında yazılmış olarak görmekten TÜSİAD olarak son derece mutluyuz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ÇANAKKALE (AA) - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, gelecek döneme yönelik beklentilerinin 64. Hükümet Programı'nda eş değerde çıktığını görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Kadooğlu, TÜRKONFED ve Çanakkale Sanayici İş Adamları Derneği (ÇASİAD) tarafından bir otelde düzenlenen "TÜRKONFED 19. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi"nde, bir sivil toplumu ve düşünce kuruluşu hassasiyetiyle yeni Hükümet'ten beklentilerini detaylı bir şekilde ele aldıklarını belirtti.

Bu beklentilerini üç ana başlık altında topladıklarını ifade eden Kadooğlu, şöyle konuştu:

"Birincisi demokrasi ve karar alma süreçlerine katılım. Yeni anayasanın yapılması. Çözüm sürecinin devamı, düzenleyici ve denetleyici kurumlardaki reformlar, yerel yönetim reformları. İkinci başlığımız girişimcilik ve rekabet. KOBİ merkezli politikalar, eğitim reformu, istihdam arttırıcı önlemler, teşvik sistemi ile KOBİ'lerin dijital ekonomiyle adapte edilmesinin desteklenmesi. Üçüncü ve son başlık olarak da Avrupa Birliği'ne uyum ve entegrasyon süreci. Avrupa Birliği müzakere sürecine ivme kazandırılması. Yeni Hükümet'ten beklentilerimizi içeren bu önerilerin geniş halini Sayın Başbakan'la yaptığımız son ekonomi zirvesinde paylaştık. Bu paylaştıklarımızın da 64. Hükümet Programı'nda eş değerde çıktığını görmek TÜRKONFED olarak bizi mutlu etti."

- TÜSİAD Başkanı Başaran-Symes'in konuşması

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes ise Hükümet Programı'nı incelediklerini vurgulayarak, "Demokratik standartlar ve özgürlükler açısından, kapsayıcı büyüme ve iklim ortamı açısından, kalkınmanın başlıkları açısından beklentilerimizi seçimlerden önce ve seçimden sonra hükümet görevlendirildikten sonra programı hazırlarken defalarca paylaştık. Beklentilerimizi Hükümet Programı'nda yazılmış olarak görmekten TÜSİAD olarak son derece mutluyuz" ifadesini kullandı.

Başaran-Symes, Türkiye gündeminin her zaman olduğu gibi yoğun bir süreçten geçtiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ülke gündemimiz her zaman olduğu gibi çok yoğun, hareketli ve hararetli. Biz bu gündem içinde TÜSİAD olarak ülkemizin daha güçlü bir demokrasi, daha güçlü bir ekonomi ve daha güçlü bir sosyal yapıya kavuşması için yaptığımız çalışmalarımızı ve önerilerimizi sürekli bıkmadan, usanmadan paylaşıyor ve takipçisi olmaya devam ediyoruz.  Bu hafta Hükümet ve ardından da programı açıklandı. 'Önümüzdeki 4 yılın sonunda nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz' için düşünmenin zamanı." 

 Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına da değinen Başaran-Symes, "Özgür basın olmadan demokratik standarttan, haber alma özgürlüğünden bahsetmemiz çok zor. Özgürlükler ve demokrasiler alanında ilerleyeceğimiz önemli bir yol var" dedi.

"Başarıyı daha çok tercih edecek çalışma dönemine ihtiyaç duyulduğunu belirten Başaran-Symes, "Dolayısıyla, artık konuşma değil, yazma değil, aksiyon dönemi. Hep birlikte hayal ettiğimiz rekabet gücü yüksek Türkiye'ye en kısa zamanda ulaşmak için biz iş dünyasının bağımsız ve gönüllü kuruluşları olarak bölgelerimizin, sektörlerimizin ülkemizin gelişimi için her fırsatta hiç çekinmeden görüşlerimizi paylaşmaya devam etmeliyiz, edeceğiz? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TÜRKONFED'e yeni üye olanlara rozetleri takıldı.

Ardından, "Türkiye Ekonomisi, Orta Vadeli Görünüm, Riskler ve Fırsatlar" konulu panel gerçekleşti.

Zirveye, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, iş adamları ve ekonomistler katıldı.

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English