Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Teşhir ürünlerini satarak milyonluk vurgun yapıyorlar!

İnternet üzerinden alınan ürünlerde büyük oyun olduğu ortaya çıktı. Dolandırıcılar şimdi de teşhir ürünlerini sıfır ürünmüş gibi satmaya başladı. İnternet dolandırıcıları, zincir mağazalardan ya da bayilerden yarı fiyatına topladıkları teşhir ürünleri sıfır gibi satıyor. Milyonları cebe indiriyor..

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Teşhir ürünlerini satarak milyonluk vurgun yapıyorlar!
İnternet üzerinden halkı kandırmaya devam eden dolandırıcılar, şimdi de teşhir ürünlerini sıfır ürün olarak satmaya başladı.

Sabah gazetesinin haberine göre zincir mağazalardan ya da bayilerden yarı fiyatına topladıkları teşhir ürünlerini internetten sıfır ürün olarak pazarlayan ve mağazadaki fiyatının 100-200 lira altında satan dolandırıcılar bu yolla milyonlarca lirayı cebine indiriyor.

Tüketicinin iade taleplerinde ise telefonlara çıkmıyor. Bu dolandırma yöntemi ağırlıklı olarak elektronik eşya, mobilya ve ev dekorasyonu ürünlerinde yapılıyor. Vatandaş kullanılmış, kimi zaman parçaları değiştirilmiş ya da yıpranmış ürünlerle mağdur oluyor.

TOPLU SATIN ALIYORLAR
Beyaz eşya bayisi Sabri Aygen, çamaşır makinesi, buzdolabı, elektrik süpürgesi hatta mutfak eşyalarındaki teşhir ürünleri kendilerinden uygun fiyata alan bir kesimin olduğunu dile getirdi. Aygen, "Teşhir ürünler bazen zarar görür, yıpranır ya da parçası kaybolabilir. Ancak bu adamlar detaylara hiç takılmıyor. Ben de merak edip sordum. Biraz sohbet ettikten sonra gerçek nedenini söylediler. Meğer bu ürünleri sıfır ürün gibi gösterip neredeyse gerçek fiyatına internetten satıyorlarmış" ifadelerini kullandı.

FİYATA ALDANIYORLAR
Dayanıklı Tüketim ve Beyaz Eşya Perakendeciler Derneği Başkanı Ali Yıldız, fiyata odaklanan tüketicilerin, mağazadan daha uygun fiyata satış yapan bu tip dolandırıcılara prim verdiklerini dolayısıyla da dolandırıldıklarını dile getirdi. Tüketicinin bu tip ürünleri bildiği ve güvendiği bayi ya da mağazalardan alması gerektiğinin altını çizen Yıldız, aksi taktirde hem paralarından olacaklarını hem de mağdur edileceklerini dile getirdi.

MARKA DA ZARAR GÖRÜYOR
Zaman zaman internet aramalarına kampanya başlıkları ile giren ve kurdukları internet siteleri üzerinden ucuza beyaz eşya ve mobilya satan dolandırıcılar zaman zaman da e-ticaret sitelerini kullanıyor. Bu işlemden en çok müşteriyle ilgili ürünün markası zarar görüyor. İnternet üzerinden bilinmiş bir markanın buzdolabını aldığını belirten Saadet Köprülü, "Ürünün paketini açmadan bana evrakları imzalatıp hızlıca gittiler. Paketi açınca ürünün defolu olduğunu farkettim. İade için arayınca telefonu açmadılar" dedi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English