Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Instagram’dan Para Kazanma Yolları | En Çok Kazandıran Yöntemler

Instagram’dan Para Kazanma Yolları | En Çok Kazandıran Yöntemler

Instagram’dan Para Kazanma Yolları | En Çok Kazandıran Yöntemler
Instagram’dan para kazanma yolları, insanların son dönemde en çok araştırdığı yöntemlerdendir. Sosyal medya platformlarının gelişmesi ve daha çok kişi tarafından kullanılması nedeniyle bu platformlardan para kazanma yollarının araştırılması normal.
Instagram’dan nasıl para kazanılır sorusunu sıkça duymaktayım. Yeni güncellemeler ve özelliklerle birlikte takipçi sayısı da hızla artırılabildiği için birçok kişi bu platformdan para kazabilecekleri bilmek istiyor. Ben de sizlere en önemli para kazanma yöntemlerini anlatacağım.
Burada birçok kişinin aklına Instagramdan para kazanmak için kaç takipçi gerekir sorusu gelebilir. Aslında bunun için net bir rakam yoktur. Tamamen sahip olduğunuz kitle ve onları yönlendirebilmenizle alakalıdır. Sosyal medyada 100 bin takipçisi olup ayda bin lira kazananın yanında 10 bin takipçisi olup da 5-6 bin lira kazananı da gördüm. Bu nedenle süreci doğru yönlendirebilmelisiniz.
 

Instagram’dan Para Kazanma Yolları

Instagramdan para kazanma, internetten para kazanma yolları arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Milyonlarca kullanıcı olması bu sosyal platformun en güçlü yönlerinden biri.
Sosyal medya platformları, çeşitli şekillerde reklam yapabileceğiniz platformlardır. Özellikle Instagram, son dönemlerde gelen özelliklerle birlikte tam anlamıyla bir e-ticaret sitesine dönüşmüştür. Herkes bir yerlerden reklam alıp ürün pazarlamaktadır.
 

Influencer Olarak Para Kazanma

Influencer, kitleleri etkileyen kişilere verilen addır. Sosyal medyada belirli bir kitlesi olan ve o kitleyi bazı açılardan yönlendirebilen kişilere Influencer denir.

Eğer sosyal medyada belirli bir kitleniz varsa siz de bu işi yapabilirsiniz. Kitlenizle aranızdaki ilişkiyi gören markalar size reklam verecektir. Genellikle markalar size ürün göndererek bu ürünleri denemenizi ve takipçilerinize göstermenizi isterler.

Böylece siz de reklam karşılığı ücret alabilirsiniz. Genellikle paylaşım başına ücret alınmaktadır. Tabi ki uzun vadeli anlaşmalar yapmanız, her açıdan daha iyi olacaktır.

Eğer başarılı olursanız, diğer markaların da ilgisini çekebilirsiniz. Böylece daha çok reklam alma şansına sahip olursunuz.
Instagramdan para kazanma adlı rehberden bu konuda çok daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Satış Ortaklığı ile Para Kazanma

Son zamanların en çok tercih edilen Instagramdan para kazanma yöntemlerinden biridir. İnsanlar belirli bir kiteleye sahipse, başkalarının ürünlerini tanıtırlar ve ürünlerin satın alınması halinde satıştan komisyon alırlar.

Trendyol affiliate sisteminin ortaya çıkmasıyla beraber de bu sistem daha çok kullanılmaya başlandı. Oluşturulan koleksiyon linkleri story veya Bio’da paylaşılarak gelen kişilerden kazanç elde edilmektedir.

Bu sisteme dahil olabilmek için en az 10.000 takipçi gerekmektedir. Çünkü Instagram storylerde link paylaşabilmek için en az 10 bin takipçi gerekmektedir.

Sadece Trendyol değil, birçok firmanın da programları var. Şirketlere başvurup, programlara dahil olarak kazanç elde etmeye başlayabilirsiniz.

Instagram’dan para kazanmak için bu yöntemin oldukça başarılı olduğunu söylemeliyim.

Ürün Satışı Yaparak Para Kazanma

Az önce başkasının ürünlerini satarak nasıl para kazanabileceğinizi anlatmıştım. Şimdi de kendi ürününüzü satarak para kazanmaktan bahsedeceğim. Burada önemli olan ürün tercihidir. Kitlenizin isteklerine göre ürün belirlerseniz, daha başarılı olabilirsiniz.

Baktığınızda son zamanlarda butiklerin ve diğer ürün satıcılarının arttığını görebilirsiniz. Bunların çoğu eğer süreci iyi yönetirlerse, güzel paralar kazanabiliyor. Ancak tabi ki herkes aynı şekilde para kazanamıyor.

Ürünlerinizin reklamını yapmalı ve gelen taleplere göre satmalısınız. Size tavsiyem, düzenli paylaşım yapmanız ve müşteri memnuniyetini sağlamanız. Böylece Instagram’dan para kazanma hayaliniz gerçek olabilir.

Bu konuda Instagram’ın çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Bu nedenle dikkatlice paylaşımlarınızı yapabilirsiniz.

Instagram Hesabı Alıp Satarak Para Kazanma

Neredeyse her firma ya da işletmenin sosyal medya hesabı isteği olmaktadır. Tabi ki fenomen olmak isteyen kişilerin de çok takipçisi olan hesap istemeleri normaldir.

Bunun için hesap satanlara gidebilirsiniz. Ya da siz de hesap alıp üstüne kar koyarak başkasına satabilirsiniz.

Tabi ki hesap almak yerine kendiniz de büyütebilirsiniz. Paylaşımlar yaparak ve ilgi çekici içerikler paylaşarak kısa sürede büyütebilirsiniz. Büyüttüğünüz hesapları, işletmelere ya da kişilere satarak güzel gelirler elde edebilirsiniz.

Buradan alacağınız para, hesabın takipçi kitlesine ve kalitesine göre değişebilmektedir. Bazı 10 bin takipçili hesaplar 300 TL’ye satılabilirken, bazı hesaplar ise 1500-2000 TL’ye satılabilmektedir.

Instagram’dan Ne Kadar Para Kazanılır?

Instagram’dan para kazanmak için birçok yöntem bulunmakta. Her yöntemde farklı kazançlar elde edilebilmektedir. Bu nedenle kesin olarak şu kadar kazanılır diyemeyiz.

Reklam yapıyorsanız, yaptığınız anlaşmaya göre düzenli gelir elde edebilirsiniz. Anlaştığınız markalarla en az 3-4 aylık çalışma yapmanızı öneririm. Diyelim ki 100 bin takipçili bir hesabınız var ve haftada 3 paylaşım yapacaksınız. Markanın sektörü ve takipçi kitlenizi ilgi alanına göre fiyat belirleyebilirsiniz. Genelde 1 paylaşım 100-200 TL civarında olmaktadır. Böylece aylık 2000 TL civarı para kazanabilirsiniz.

Tabi ki aynı takipçi sayısına sahip olan ve daha fazla kazanan kişiler de var. Hesabın etkileşimi ve talebin durumuna göre fiyat değişebilmektedir.

Aynı takipçi sayısı olup kendi ürününü satanlar da var. Bu kişiler daha çok kazanabilmektedir. Benim gördüğüm üzere aylık 10-20 bin TL gibi cirolar yapanlar da mevcut. Eğer kitle sizden ve ürününüzden memnun kalırsa bu rakamlara ulaşmanız hayal değil.

Affiliate linklerinden de kazananlar var. Mesela Trendyol linkleri ile aylık 2-3 bin TL kazananlara da rastlayabilirsiniz.

Sonuç olarak işinizi iyi yapmanız ve hesabınızı iyi pazarlamanız durumunda çok iyi karlar elde edebilirsiniz.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 70
  • 26
  • 28
  • 22
  • 26
  • 20
  • 23
  • 25
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • RM
    riza muhtaroglu
    2 yıl önce

    https://www.konhaber.com/view/images/emoji/alkis.pnghttps://www.konhaber.com/view/images/emoji/kalp.pnghttps://www.konhaber.com/view/images/emoji/kalpliGoz.png

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
  • riza muhtaroglu
    2 yıl önce

    suppeerrr

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English