Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İngiltere 'Rusya ve Çin tehdidine' karşı silahlanıyor

İngiltere, 'Rusya ve Çin tehdidi yükseliyor' dedi , nükleer kapasitesini yüzde 40’tan fazla arttırma hazırlıklarına başladı. İngiltere silahsızlanmaya son verip, 10 milyar sterlinlik bir yeniden silahlanmanın yolunu açıyor.

İngiltere ’Rusya ve Çin tehdidine’ karşı silahlanıyor
İngiltere, savunma, güvenlik ve dış politika alanlarında kapsamlı bir revizyona gidiyor.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından başlayan silahsızlanma dönemi sona eriyor. Ülkede ilk olarak nükleer başlıklar artırılacak. 

Londra hükümeti 180 adet olan nükleer savaş başlığı sayısını 260'a çıkarmayı öngören yeni stratejisini açıklayacak. 

"Rusya 'aktif tehdit', Çin 'sistemli ilerleyen rakip'"
Yeni stratejiye gerekçe olarak Çin ve Rusya ile casusluk, siber saldırı ve insan hakları konusundaki sıkıntıların artış yaşanması gösteriliyor. Londra Rusya'yı "aktif tehdit" Çin'i ise "sistemli ilerleyen" rakip olarak görüyor.

İngiltere'nin politikası tepki çekiyor
Birçok ülke küresel silahsızlanmaya giderken Trident Nükleer Programı'nı devam ettiren İngiltere bu tavrıyla tepki çekiyor.

Yetkililer, dünyanın COVID-19 pandemisinden çıkmaya çalıştığı bir zamanda İngiltere'nin "yeni bir nükleer silah yarışı" başlatma riskini taşıdığı konusunda uyarıyor.

"Para israfına neden olan harcamalara ihtiyacımız yok"
Nükleer Silahsızlanma Kampanyası'nın (CND) genel sekreteri Kate Hudson "Hükümet nakit sıkıntısı çekerken, kitle imha silahları için görkemli, para israfına neden olan harcamalara ihtiyacımız yok." dedi.

"Oldukça tehlikeli bir nükleer silah yarışı"
Uluslararası Nükleer Silahları Ortadan Kaldırma Kampanyası (ICAN) Başkanı Beatrice Fihn Londra hükümetinin "oldukça tehlikeli bir nükleer silah yarışına" girdiğini söyledi.
İngiltere'nin nükleer denizaltı filosu İskoçya'nın batısında bulunuyor.

Stratejik adımlarla Çin’e mesaj
İngiltere, Çin'e karşı Hindistan, Japonya, Güney Kore ve Avustralya ile savunma, diplomatik ve ticari ilişkilerini derinleştiriyor.

Başbakan Boris Johnson yakın bir zamanda Hindistan'ı ziyaret edecek.

Queen Elizabeth uçak gemisini bu yılın ilerleyen günlerinde bölgede konuşlandırmaya hazırlanan İngiltere Çin’e “Hint-Pasifik'teki en geniş ve en entegre varlığa sahip Avrupalı ortak olacağız." mesajı vermeye hazırlanıyor.

İngiltere'nin ne kadar savaş başlığı var?
İngiltere'nin Rusya'dan çok daha az tahminen 4 bin 300 savaş başlığı var, ABD’de 3 bin 800, Çin’de ise yaklaşık 320 savaş başlığı bulunuyor.

Ancak İngiltere'nin elinde tuttuğu her savaş başlığının 100 kilotonluk bir patlayıcı güce sahip olduğu tahmin ediliyor.

İkinci dünya savaşının sonunda Hiroşima'ya atılan atom bombası yaklaşık 15 kilotondu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    Misafir
    3 yıl önce

    Yapma! Bu hedef şaşırtma denir. Çin taaa İngiltereye gidip de işgal mi edecek, yada Rusya İngiltere'yi mi işgal edecek, üstelik Nato varken ABD varken. Çin ve Rus'ya karşı değil Türkiye2ye karşı silahlanıyor. Nedeni Türkiye, İran gibi Nükleer silahlar yaparsa, İngiltere için çok tehlikeli, zira bunu hem İslam Dünyasında pek çok ülke ile paylaşır işte Libya, Cezayir, Afganistan, Filistin, Katar, Bosna Sudan...vs. hemde Türk Dünyasında Azerbeycan, Macaristan, Kazakistan, Uygur, Kıbrıs,...vs. ve hemde dostlarıyla, Ukrayna, Moldova, Kırım, Venezuela....vs. ile ortalama dünyada 100 ülke ile saldırıya geçebilir ve asla Türkleri durduramayız diyor. Böyle bir ortamda Nato da dağılacak ve ABD çekimser kalabilir diyor. İşte buna önlem olarak silahlanıyorlar. Çin ve Rusya sadece kılıfı.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English