Son Dakika Haberler

"Önümüzdeki yasama dönemi içinde başta Müteahhitlik Hizmet Yasası olmak üzere, sektörün geleceğini garanti altına alacak diğer adımların da hayata geçirileceğine inanıyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yurtiçi ve yurtdışı müteahhitlik sektörünün önünü açacak yolun, Müteahhitlik Hizmet Kanunu'ndan geçtiğini belirterek, "Önümüzdeki yasama dönemi içinde başta bu yasa olmak üzere, sektörün geleceğini garanti altına alacak diğer adımların da hayata geçirileceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tellioğlu yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet Programı'nda inşaat ve müteahhitlik sektörünün geniş yer almasını memnuniyet verici bulduklarını belirtti.

Programda yer verilen konuların, olumlu adımlar olmakla birlikte, sektörün en önemli sorunları olarak görülen bazı problemleri gidermek için yeterli olmadığını savunan Tellioğlu, programda müteahhitlik sektörünü disipline edecek bir hizmet kanunundan bahsedilmediğini ifade etti.

Müteahhit olabilmek için birtakım mesleki yeterlilik şartlarının yasa ile belirlenmesinin elzem olduğunu vurgulayan Tellioğlu, şunları kaydetti:

"Bu şartların neler olacağının, hükümetimiz ve sektör temsilcileri arasında yapılacak istişare ile belirlenmesi, sektörün sürdürülebilirliği açısından hayati önem arz etmektedir. Yurtiçi ve yurtdışı müteahhitlik sektörünün önünü açacak yol, Müteahhitlik Hizmet Kanunu'ndan geçmektedir. Uluslararası pazarda her şeyden önce güven satabilmemiz gerekmektedir. Bu güven ancak müteahhitlik için gerekli liyakate sahip olanları, diğerlerinden ayırmakla mümkün olacaktır. Programda iyileştirmeler yapılacağı bildirilen Yapı Denetim Sistemi, sektör temsilcileriyle uyum içinde işler hale getirilmelidir. Denetimden önce yapım aşamasında müteahhitler tarafından uygulanacak otokontrol, denetimi kolaylaştırarak kalite, zaman ve finans tasarrufu da sağlayacaktır."

Program kapsamında alınan yerel yönetimler ile merkezi yönetim ilişkisinin yeniden düzenlenmesi kararının oldukça yerinde bir adım olacağını belirten Tellioğlu, bu düzenlemelerin belediyeler tarafından yürütülen keyfi uygulamaların önüne geçmesi, sisteme belirli bir standart getirmesi gerektiğini vurguladı.

Tellioğlu, "Önümüzdeki yasama dönemi içinde, başta geçtiğimiz dönemde TOBB ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hazırlanan Müteahhitlik Hizmet Yasası olmak üzere, sektörün geleceğini garanti altına alacak diğer adımların da hayata geçirileceğine inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.       


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English