Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

IMF Asya ve Pasifik bölgesine yönelik ekonomik büyüme tahminini düşürdü

Asya ve Pasifik bölgesine ilişkin Bölgesel Ekonomik Görünüm Raporu'nu yayımlayan IMF, bölge ekonomisinin bu yıl yüzde 2,2 daralacağını öngördü Raporda, önemli aşağı yönlü risklerin etkisiyle tahminlerin oldukça belirsiz olmaya devam ettiği kaydedildi

Anadolu Ajansı haberine göre;

WASHINGTON (AA) - Uluslararası Para Fonu (IMF), Asya ve Pasifik bölgesi ekonomisine yönelik büyüme tahminini 0,6 puan düşürerek bölge ekonomisinin bu yıl yüzde 2,2 daralacağı öngörüsünde bulundu.


IMF, Asya ve Pasifik bölgesine ilişkin Bölgesel Ekonomik Görünüm Raporu'nu yayımladı.


Küresel ekonominin bu yılın ikinci çeyreğinde yaşanan daralmanın ardından toparlanmaya başladığına işaret edilen raporda, Asya ve Pasifik bölgesinin farklı hızlarda toparlanmaya başladığı aktarıldı.


Raporda, bölge ekonomisinin bu yıl yüzde 2,2 daralmasının, 2021'de ise yüzde 6,9'luk büyüme göstermesinin beklendiği kaydedildi. Bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahminin haziranda açıklanan bir önceki tahminin 0,6 puan altında olduğu, gelecek yıla ilişkin tahminin ise 0,3 puan üzerinde olduğu belirtildi.




- Belirsizlik uyarısı




Görünümün enfeksiyon oranları, salgını kontrol altına almaya yönelik önlemler, politika müdahalesinin ölçeği gibi etmenlere bağlı olarak ülkelere göre değiştiği aktarılan raporda, "Tahminler, önemli aşağı yönlü risklerle oldukça belirsiz olmaya devam ediyor." değerlendirmesinde bulunuldu.


Raporda, politika desteğinin sürdürülmesi ve bazı durumlarda artırılması gerektiği vurgulanarak, salgın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını azalana kadar güçlü sağlık ve kontrol önlemlerinin hayati önem taşıdığı ifade edildi.


Toparlanma sağlanana kadar mali harcamalara ihtiyaç olduğunun altı çizilen raporda, para politikasının destekleyici olmaya devam etmesi gerektiği belirtildi.


Raporda, "Pandemi, Asya ve Pasifik bölgesinde çeşitli aşamalarda. Bazı ülkelerde ikinci dalga olmasına rağmen, birçok ülke virüsün ilk dalgasını başarıyla kontrol altına almıştır." değerlendirmesine yer verildi.




- Yavaş toparlanma beklentisi




Ekonomik faaliyetin Çin'den başlayarak canlandığına işaret edilen raporda, Çin'deki büyümenin altyapı, emlak yatırımları, tıbbi ve koruyucu ekipman ile elektronik ürün ihracatındaki artıştan kaynaklandığı bildirildi.


Raporda, Kovid-19 vakalarındaki artışın devam etmesi ve uzun süreli karantina önlemleri göz önüne alındığında, ekonomik faaliyetteki düşüşün ikinci çeyrekte özellikle Hindistan ve Filipinler'de keskin olduğu aktarıldı.


Bölgede toparlanmanın muhtemelen yavaş olacağına dikkatin çekildiği raporda, "Enfeksiyon korkusu ve sosyal mesafe önlemleri tüketici güvenini azaltıyor. Bu durum aşı geliştirilene kadar ekonomik faaliyeti kapasitesinin altında tutacak." ifadesi kullanıldı.


Raporda, Çin'in toparlanmasının bölgesel ticareti artırmasına rağmen, zayıf küresel büyüme, sınırların kapalı olması, teknoloji ve güvenlikle ilgili gerilimlerin bölgede ticaret kaynaklı toparlanma olasılığını da kötüleştirdiği kaydedildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English