Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ILO ekipleri "Hayata Fırsat Projesi" için Adana'da saha çalışması yaptı

Anadolu Ajansı haberine göre;

ADANA (AA) - Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) temsilcileri, 9 ilde yürüttükleri "Hayata Fırsat Projesi" kapsamında, Adana'da saha çalışması gerçekleştirdi.


Avrupa Birliğince finanse edilen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü ve ILO Türkiye Ofisi iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında Adana'ya gelen ILO temsilcileri projeye yönelik çalışmaları inceledi.


Katılımcılar, kentteki bir deri ayakkabı firmasını ziyaret edip burada proje kapsamında çalışan Türk ve Suriyeliler hakkında iş yeri sahibinden bilgi aldı.


ILO İş Geliştirme Uzmanı Emre Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında Adana'da bulunduklarını ve çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.


Proje hakkında bilgi veren Dönmez, "Bu proje altında çok farklı aktivite var. Bunlardan birisi de Sosyal Güvenlik Kurumu ile uyguladığımız Kayıtlı İstihdama Geçiş Programı." diye konuştu.


Dönmez, bu program kapsamında Suriyeliler ve Türk vatandaşlar için istihdam olanakları oluşturulduğunu dile getirerek şunları kaydetti:


"İşverenler bu işçileri istihdam ettiği zaman, çalışma izni ve harç bedellerinin karşılanması ve bununla beraber 6 ay boyunca SGK primlerinin işveren teşviki olarak ödenmesini içeren bir program uygulanıyor. Şu anda deri ayakkabı üretim tesisindeyiz. Burası da bu programdan faydalanmış firmalarımızdan biri. Bu kapsamda, 3 Suriyeli ve 3 Türk çalışanı için bu programdan yararlanmış bir firmadayız. Hem firma yetkilileri hem de program kapsamında istihdam edilmiş çalışanlarımızı gördük. Onların görüşlerini de dinledik."


ILO yetkilileri, proje kapsamında kentteki diğer firmaları da ziyaret edecek.


- "Hayata Fırsat Projesi"


"Hayata Fırsat Projesi" kapsamında Avrupa Birliğinin 11,6 milyon avro katkısıyla "Türkiye'de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluklar için İş Yaratma ve Girişimcilik Fırsatları" Projesi, Şubat 2018'den bu yana yürütülüyor.


Genel koordinasyonunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının üstlendiği proje, Avrupa Birliği tarafından sağlanan fonla gerçekleştiriliyor.


Türkiye'deki Suriyeliler ve ev sahibi toplulukları ekonomik ve sosyal olarak güçlendirmek ve dayanıklılıklarını artırmak amacıyla hayata geçirilen proje, Ankara, İstanbul, Bursa, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Mersin ve Hatay'da uygulanıyor.


Projeyle, Suriyeliler ve Türklerin güvensiz koşullarda ve kayıt dışı çalıştırılmasının engellenmesi, şartlarının ve ücretlerinin iyileştirilmesi hedefleniyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English