Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İlk yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın hayali aile kurmak

Yeni yüzüyle 8 yılını dolduran Uğur Acar: "Tek isteğim iyi bir aile kurmak, her delikanlının isteği budur. Bekarım ve anlaşabileceğim bir kişiyle evlenmek istiyorum" Nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan: "Sağlıcakla bugünlere geldik, kendisine bundan sonrası için de sağlıklı, başarılı uzun ömür diliyoruz. Güzel bir aile kurmasını diliyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANTALYA (AA) - Türkiye'de ilk yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar, yeni hayatına başlamasının 8'inci yılını, ameliyatını gerçekleştiren doktorlarla pasta keserek kutladı.


Acar'ın yüz naklinin yıl dönümü dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde kutlama düzenlendi.


Üzerinde "Yüzün hep gülsün, nice yıllara" yazılı pastanın mumlarını üfleyen Acar, yeni yüzüne 21 Ocak 2012'de gerçekleştirilen operasyonla kavuştuğunu hatırlattı.


Ameliyatı gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Ömer Özkan ile eşi Prof. Dr. Özlenen Özkan ile ekibine teşekkür eden Acar, "8 yıl mutlu bir hayatım oldu, bundan sonra da daha mutlu olacağıma inanıyorum. Şu anda tek isteğim iyi bir aile kurmak, her delikanlının isteği budur. Bekarım ve anlaşabileceğim bir kişiyle evlenmek istiyorum." dedi.


- Dünyanın en genç yüz nakli


Prof. Dr. Ömer Özkan ise 21 Ocak 2012'de operasyonu yapıp bir gün sonra kamuoyunun karşısına çıktıklarını anımsattı.


Özkan, "Sağlıcakla bugünlere geldik, kendisine bundan sonrası için de sağlıklı, başarılı uzun ömür diliyoruz. Güzel bir aile kurmasını diliyoruz." diye konuştu.


Yüz nakli olan bir kişinin hayatına her açıdan dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Özkan, özellikle sigara ve alkol kullanmaması gerektiğini vurguladı.


Acar'ın her zaman sağlığına özen göstermesi gerektiğini belirten Özkan, "Yüzüyle ilgili bundan sonra kendisi bir talepte bulunursa, normal insanların talepleri gibi ufak tefek işlemler her zaman yapılabilir, tabii sağlığı elverdiği sürece." dedi.


Acar'ın dünyanın en genç yüz nakli yapılan kişi olduğunu aktaran Özkan, yüz ve kol nakli bekleyen çok sayıda hasta bulunduğunu kaydetti.


- "Hayatımızda ayrı bir yeri var"


Prof. Dr. Özlenen Özkan da Acar'ın gerek Türkiye'nin gerek kendilerinin ilk yüz nakli olması dolayısıyla hayatlarında ayrı bir yeri olduğunu dile getirdi.


Yüz naklinde hastanın sadece ilaç tedavisi takibiyle ilgilenmediklerini, her şeyiyle bir bütün olduklarına dikkati çeken Özkan, Acar'ın ailelerinin bir üyesi haline geldiğini söyledi.


Acar'a iyi bir hayat dileyen Özkan, "İnşallah sevdiği insanla güzel bir ömür yaşar." temennisinde bulundu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English