Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İlk etabı biten Aksinne kooperatifinde hak sahipleri anahtarlarını aldı

İlk etabı biten Aksinne Evleri Konut Yapı Kooperatifinde anahtar sevinci yaşandı. Sıcak yuvalarına kavuşan aileleri bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, belediye öncülüğünde başlatılan üç kooperatifi de hemşehrileri adına yakından takip ettiğini ve bundan sonrada takip etmeye devam edeceğini söyledi.

İlk etabı biten Aksinne kooperatifinde hak sahipleri anahtarlarını aldı
Meram Belediyesi öncülüğünde hayata geçen, temeli 2018 yılında atılan inşaat faaliyetlerine de 2019 yılı Nisan ayında başlanılan Aksinne Evleri Konut Yapı Kooperatifinde biten daireler için anahtar sevinci yaşandı. Toplamda 14 blok, 846 Konut ve 41 ticari kısımdan  oluşan projenin 144 dairesi hak sahiplerine düzenlenen törenle teslim edildi. Törende Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’ta, yeni ev sahibi olan ailelerin bu mutluluğuna ortak oldu. 
“ÜYELERİN SAĞLIKLI VE MUTLU BİR HAYAT SÜRECEKLERİ SAĞLAM EVLER İNŞA ETTİK” 
Törende ilk söz alan Meram Belediye Başkan Yardımcısı ve Aksinne Evleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Ahmet Şenyiğit, yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle, şantiye çalışanlarıyla, taşeronlar ve üyelerle, birlik ve beraberlik içerisinde, her ince detayı düşünerek, üyelerin mutluluk ve sağlık içerisinde  bir yaşam sürecekleri  sağlam evler inşa etmeye çalıştıklarını belirtti. Yaklaşık 20  ay içinde 2 bloğun tamamlandığını ifade eden Şenyiğit, “3 ayrı blokta da çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Ön cephede bulunan 15 dükkanımızı bahar ayına kadar tamamlayacağız. Hak sahiplerine teslim edeceğimiz dairelerin; kooperatifimize, arsa sahiplerimize, üyelerimize, ilçemize ve şehrimize hayırlar getirmesini Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum. Bu sevincimize ortak olmak üzere programımıza katılan,  göreve başladığımız günden itibaren de desteklerini bizlerden hiçbir zaman  esirgemeyen, projemize fikir veren, yön çizen Kıymetli Meram Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kavuş’a huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
“HEMŞEHRİLERİM İÇİN İNŞAATLARIN HER AŞAMASINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUM” 
Kendisini en çok mutlu eden şeyin hemşehrilerinin yüzündeki mutluluğu görmek olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, düzenlenen törenin de bu sebeple kendisi için çok önemli ve değerli olduğunu ifade etti. Herbir üyenin dişinden tırnağından artırdığı birikimleriyle böyle güzel bir yuvaya sahip olmak için büyük özveri gösterdiğinin farkında olduklarını belirten Başkan Kavuş, “Bu kooperatife emeği geçen tüm arkadaşlarımız da ortaya büyük bir gayret ve emek koydular. Ben de burayı sizlerin bir emaneti olarak gördüm. Ayda bir ya da iki kez bu ve diğer kooperatifleri ziyaret ederek inşaat sürecini, ilerleyişini, yükselişini ve diğer tüm detayları yakından takip ettim. Tüm bunları belediye adına değil, sizlerin adına gerçekleştirdim. Hemşehrilerimin gözü arkada kalmasın, evlerine bir an önce oturabilsinler diye de takip etmeye devam edeceğim. Çünkü bizim görev, yetki ve ilgi alanımızın dışında da olsa, hemşehrilerimi ve onların mutluluğunu ilgilendiren her şey bizi de yakından ilgilendiriyor. ” diye konuştu.  

 “TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN EVLERİN TESLİM EDİLMEYE BAŞLANMASI ÖNEMLİ BİR BAŞARI” 
Uluırmak, Aksinne ve Büyük Aymanas Kooperatiflerinde üç binden fazla konut yapıldığını hatırlatan Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugün gururluyum ve mutluyum. Malzemelerin kalitesi ve özellikleri, sağlam yapıları ve modern görünümleriyle örnek binalar yükseldi ve yükselmeye devam ediyor. 3000 konut için tekel oluşturmadan ama birbiriyle iyi ilişki içindeki yönetimlerle kaliteyi olabildiğince makul fiyatlarda satın aldılar. Ortaya böylesi güzel yapılar çıktı. İki ay içinde üç kooperatifimizden toplamda 550 daireyi hemşehrilerimize teslim etmiş olacağız. Evler bittikçe teslim etmeye de devam edeceğiz. Hem pandemi süreci hem de inşaat sektörünün içinde bulunduğu olumsuzluklara rağmen bu önemli bir başarı. Bu süreçte devam edebilmek ve bugün olduğu gibi bu daireleri teslim edebilmek herkesin özverisi ile gerçekleşti. Allah sizlere ve tüm üyelerimize burada sağlıcakla uzun yıllar oturabilmeyi, yaşlanabilmeyi nasip etsin. Olmayanlara da en kısa zamanda böyle güzel ve sıcak yuvalar nasip etsin. Bu taş binalara ruh kazandıran onu yuva yapan ailedir, huzurdur. Allah huzurla ve hayırla oturmayı nasip etsin.” 

Konuşmaların ardından 167 m2’lik 72 adet ve 147 m2’lik 34 adet toplam 106 daire üyelere teslim edilirken 29 adet 103 m2’lik dairenin anahtarı da arsa sahiplerine teslim edildi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English