Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ilgın'da "Farkındalık ve Duyarlılık" semineri düzenlendi

Ilgın Belediyesi ve Konya İnsani Yardım Derneği (İHH) Arama Kurtarma Ilgın Temsilciliği tarafından ilçede "Afetlerden Korunma Bilinci" semineri düzenlendi.

Ilgın’da “Farkındalık ve Duyarlılık“ semineri düzenlendi
Konya İnsani Yardım Derneği (İHH) Ilgın Temsilcsi Abdullah Yağcı, Ilgın Belediyesi'ne ait Sahip Ata Termal Otel’in Konferans Salonu’nda yaptığı konuşmada, dernek olarak hem sahada ve hem de teorik olarak afet bilinciyle ilgili eğitimler düzenlediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Yalçın Ertaş da konuşmasında "Herhangi bir doğal afet meydana geldiğinde insanoğlu olarak bu afeti önlemek gibi bir durumumuz söz konusu değildir. Fakat bazı önlemler alınarak, gerekli eğitim ve duyarlılıkla; oluşabilecek can ve mal kaybını minimum seviyeye indirebiliriz. Yani aslında doğal afetler değil, doğal afetler sırasında oluşan panik ve ne yazık ki bilinçsizlik en büyük düşmanımız. Bu tarz konferanslar doğal afetlere karşı bilinçlenmemizi, panik yapmak yerine afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapmamız gerekenleri öğrenmemizi sağlayacak. Son olarak, bu konuya oldukça önem verdiğimizi belirterek. 1'inci derece deprem bölgesinde bulunan ilçemiz için oluşabilecek afetlere karşı belediyemiz bünyesinde tamamiyle gönüllülerden oluşan profesyonel arama kurtarma timi kurduk. Konya Büyükşehir Belediyemizle imzalayacağımız protokolle birlikte arkadaşlarımız yakın zamanda gerekli eğitimleri almaya başlayacak. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim. Allah ülkemizi felaketlerden ve afetlerden korusun inşallah." dedi. 

Daha sonra Konya İHH Arama Kurtarma Birim Başkanı Fatih Mızırak katılımcılara "Farkındalık ve Duyarlılık" başlıklı bir seminer verdi.

Seminere Müftü Abdurrahim Kocagöl, İlçe Sağlık Müdürü Abdulmuttalip Sarı, Akşehir İlçe Sağlık Müdürü Muhammet Sait Yalçın, Ilgın AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ersin Kurtçu, Ilgın İtfaiye Amiri Muhammet Ali Teker, Tügva İlçe Temsilcisi Ramazan Yağcı, Eğitim Bir Sen Temsilcisi Levent Öz, Kontimder İlçe Temsilcisi Mehmet Cihat Tapu katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English