Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ilgaz Dağı'nda mahsur kalan ve sakatlananlara jandarma kar motorlarıyla ulaşıyor

Kayak yaparken düştüğü yerde mahsur kalan Nagihan Bozkurt: "Tek aramamda hemen gelip kurtarıp aşağıya indirdiler. Her yerde jandarma, her yerde Türk Silahlı Kuvvetleri diyorum. Çok teşekkür ediyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;

KASTAMONU (AA) - Ilgaz Dağı'nda görev yapan jandarma ekipleri, hafta sonu mahsur kalan 70 kişi ile düşmeye bağlı sakatlanan 11 kişiye ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.


Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma Timleri (JAK) Ilgaz Dağı'nda sezon boyunca kayak tutkunlarının güvenliği için mesai harcıyor.


Ilgaz Kayak Merkezi ve Ilgaz-2 Yurduntepe Kayak Merkezi'nde, günün her saatinde görev yapan jandarma ekipleri, vatandaşların dağda kaybolması ya da sakatlanması halinde, kar motorlarıyla olay yerine ulaşıp müdahale ediyor.


Ilgaz Dağı'ndaki iki kayak merkezinde hafta sonu kayak yaparken düşmeye bağlı sakatlanan 11 kişi ile kayak merkezinin çeşitli noktalarında mahsur kalan 70 kişi, jandarma ekiplerince bulundukları yerlerden alınarak kar motorlarıyla oteller bölgesine getirildi.


Yaralananlardan 3'ü ambulanslarla Kastamonu merkezdeki hastanelere ulaştırıldı, hafif yaralanan 8 kişi de kayak merkezlerinde hazır bulunan UMKE ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi.


Mahsur kaldığı yerden jandarma tarafından kurtarılan Nagihan Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırıkkale'den Ilgaz'a tatil için geldiğini söyledi.


Bölgeyi çok beğendiğini dile getiren Bozkurt, "Arkadaşlarımızla güzel bir eğlence olsun diye Yurduntepe'ye geldik. Yukarıda kayarken düştüm. Jandarma ekiplerine haber verdim. Tek aramamda hemen gelip kurtarıp aşağıya indirdiler. Her yerde jandarma, her yerde Türk Silahlı Kuvvetleri diyorum. Çok teşekkür ediyorum." dedi.


Sema Nur ise arkadaşlarının zirvede kaldığını dile getirerek, "Zirvede arkadaşlarımız panik yapınca jandarma müdahale edip onları indirdi. Kendimizi gerçekten çok güvende hissettik." diye konuştu.


Gökçe Duman ise Ilgaz'a hayran kaldığını vurgulayarak, "Buranın doğası çok güzel. Her şey çok güzel. Kayak pistinin bazı bölümleri dik. Dik bir yerden inerken talihsiz bir kaza yaşadım. Jandarma hemen gelerek bizi alıp aşağıya indirdi. Yardımımıza koştukları için çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English