Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İletişim Başkanı Altun: İklim değişikliği konusunda önemli adımlar atmaya devam edeceğiz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Uluslararası alanda her konuda olduğu gibi iklim değişikliği konusunda da önemli adımlar attık ve atmaya devam edeceğiz. Bu alanda da öncü bir ülke olmak yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz” dedi.

İletişim Başkanı Altun: İklim değişikliği konusunda önemli adımlar atmaya devam edeceğiz
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İskoçya’nın Glasgow şehrinde düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı (COP26) etkinlikleri kapsamında 3 Kasım 2021 tarihinde “Türkiye'nin Yeşil Kalkınma Stratejisi: Kapsayıcı, Sürdürülebilir ve İnsani Bir Vizyon” başlıklı bir panel düzenleyecek.

Panelde, iklim değişikliği, yeşil kalkınma, iklim krizi, sürdürülebilir kalkınma, sıfır atık, çevrenin korunması, sorumlu üretim ve tüketim, COP26’nın gündemi, çevre merkezli politikalar konuları ele alınacak.

Panelde ayrıca Türkiye’nin yeşil kalkınma hedefleri konularında değerlendirmeler yapılacak.

TRT World Sunucusu Selina Downes’ın moderatörlüğünü yapacağı panelde Ortadoğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Oktay Tanrısever, SETA Washington DC Araştırma Direktörü Doç. Dr. Kılıç̧ Buğra Kanat ve Chatham House’da Çevre ve Toplum Programında Uzman Karim Elgendy konuşmacı olarak yer alacak.

Erdoğan Biden'a Türkiye’nin yeşil kalkınma devrimini anlatan kitap hediye etti

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, panele ilişkin yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde başlatılan yeşil kalkınma hamlesini Paris İklim Anlaşmasının onaylanmasıyla hızlandırdıklarını söyledi.

Türkiye’nin 2053 taahhüdü olan net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda devletin tüm kurumlarının şimdiden eylem planlarını hazırlamaya başladığına dikkati çeken Altun, özel sektörün de bu yönde çalışmalarını hızlandırdığını aktardı.

Öte yandan, takdim yazısının bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılan ve Türkiye’nin yeşil kalkınma devrimini anlatan detaylı bir kitap hazırladıklarını bildiren Altun, ‘’Kitabımız iletişim başkanlığı internet sitesinde erişime açık bir şekilde vatandaşlarımızın istifadesine sunuldu. Türkiye’nin yeşil kalkınma devriminin anlatıldığı bu kitabı Sayın Cumhurbaşkanımız Roma’daki görüşmesinde ABD Başkanı Sayın Biden’a da hediye etti. Tüm vatandaşlarımızı iletişim başkanlığı sayfasından ülkemizin yeşil kalkınma devrimini incelemeye ve CİMER üzerinden katkı sunmaya davet ediyoruz’’ dedi.

"İklim değişikliği konusunda öncü bir ülke olmak yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz"

Altun, İletişim Başkanlığının Glasgow’da Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı programı çerçevesinde gerçekleştireceği etkinliklerle, Türkiye’nin yeşil kalkınma stratejisini ve iklim değişikliği konularındaki kapsayıcı, sürdürülebilir ve insani vizyonunu tüm ülkeler nezdinde gündeme getireceklerini söyledi.

Uluslararası alanda her konuda olduğu gibi iklim değişikliği konusunda da önemli adımlar attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini vurgulayan Altun, şunları kaydetti:

“Bu alanda da öncü bir ülke olmak yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın her alanda vurguladığı gibi İklim değişikliğiyle mücadelemizde de yeşil kalkınma stratejimizde de bizim safımız mazlumların yanı olacaktır. “

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English