Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"İlaçsız tüp bebek yöntemi mümkün"

Novafertil Konya tüp bebek merkezinden Op. Dr. Ali Sami Gürbüz "İlaçsız tüp bebek yöntemi mümkün" dedi.

“İlaçsız tüp bebek yöntemi mümkün“
Novafertil Konya tüp bebek merkezinden Op. Dr. Ali Sami Gürbüz şunları aktardı:

"Günümüzde tüp bebek yöntemine başvuran adayların bazıları, tedavide kullanmak zorunda oldukları ilaçlara karşı hassastır. Bu durumla karşı karşıya gelenler, başka bir tedavi seçeneği olan ilaçsız tüp bebek yöntemini uygulamaktadır.

Çocuk sahibi olmak isteyen adaylar olası bir sorunla karşılaştıkları zaman Novafertil Konya tüp bebek merkezinde tüp bebek tedavisine başvurmaktadır. Ancak adayların hepsine aynı tedavi yöntemi uygulanamaz. Uygulanamama durumlarından bir tanesi de ilaçlara karşı hassasiyet gösteren adaylardır. Bu hassasiyet neticesinde, yumurtalıkları aşırı cevaptan dolayı akciğer ve karaciğerde sıvı toplanması ile karşı karşıya gelinmiştir. Bu duruma overin hiperstimulasyon sendromu (OHSS) denir. OHSS ihtimali olan hastalara önerilen tedavi yöntemi ilaçsız tüp bebek uygulamasıdır. Bu uygulama aynı zamanda endometriozis veya ilaçlara tepkisi az olan hastalarda kullanılmaktadır. Özellikle hormon tedavisinin kesinlikle yasak olduğu kanser tedavisi gören adayların tercih ettiği paha biçilmez bir yöntemdir.

Klasik tüp bebek yönteminden farkı nedir?

Uygulama süresi toplamda 8 ile 10 gün arasında olan ilaçsız tüp bebek yönteminde, adayların merkeze 1 veya 2 defa 30’ar dakika aralıklarla gelmeleri yeterlidir. Klasik tüp bebek tedavisine göre en büyük avantajlarından biri kısa sürede ve daha kolay olmasıdır. İlaçsız tüp bebek tedavisinde yumurtaların tamamı büyümeden toplanıp laboratuarda olgulaştırılırken, klasik tüp bebek yönteminde ise yumurtalar istenilen büyüklüğe ulaştıktan sonra işlem altına alınır. Ayrıca İlaçsız tüp bebek tedavisinde adaylara çok az oranda hormon takviyesi yapılır. Bazı zamanlarda hormon takviyesi yapılmaz. İlaçsız tüp bebek tedavisinde ki başarı oranı kabul edilebilir düzeydedir. Diğer yönteme göre başka avantajları ise; yan etkisinin olmaması, komplikasyonlara yol açmaması ve kan alma işleminin olmamasıdır.

İlaçsız tüp bebek yönteminin dezavantajları nelerdir?

Bu tedavi yönteminin diğerine göre birçok avantajı olsa da en büyük dezavantajlarından biri, istenilen kalitede yumurta elde etmenin mümkün olmamasıdır. Dolayısıyla hamilelik oranları klasik tüp bebek yöntemine göre daha düşüktür. Başarı oranı ise %30’dur.  Tüp bebek yöntemlerinde maliyeti oluşturan en büyük unsur ilaçlardır. Diğer bütün işlemler aynı oranda maliyete tekabül eder. Dolayısıyla bu durumda ilaçsız tüp bebek yöntemi daha ekonomiktir. Tedavi yöntemleri ve tüp bebek fiyatları hakkında daha fazla ilgi için Novafertil Konya Tüp Bebek Merkezi’ni ziyaret ediniz."
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English