Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İl Sağlık Müdürü Koç, KONTV’de Gündemi değerlendirdi

KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy’un sunduğu ‘Gündem Özel’ programının bu hafta canlı yayın konuğu Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç oldu. Koç, Konya’nın pandemi ile mücadele sürecini anlattı, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

"Konya genelinde 950 bin test yaptık"
Konya’da pandemi sürecinde 950 bin koronavirüs testi yaptıklarını açıklayan Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Konya’da test konusunda kamu hastaneleri olarak testlerin yüzde 75’ini biz yaptık. Yüzde 30’unu ise fakülte hastanelerimiz yaptı. Şu ana kadar Konya genelinde 950 bin test yapmış durumdayız. Konya nüfusu 2 milyon 225 bin civarında dersek şehrin yarıya yakınını test yaptırmış diye biliriz. Biliyorsunuz 31 ilçemiz var, yani alanımız geniş. 31 ilçeden günde 3 sefer merkeze numuneler getiriliyor. Akşehir, Ereğli, Kulu, Cihanbeyli, Seydişehir, Beyşehir Bölgesi'nde hatlarımız var. O hattaki ilçelerden toplanan numuneler Konya'ya geliyor ve laboratuarlarımızda test ediliyor. Bu hastalığın en önemli noktalardan biri erken teşhis ve erken tedavi” şeklinde konuştu.
"Konya 3. pik dönemini yaşıyor" 
İllere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 haftalık vaka sayılarına da değinen Prof. Dr. Mehmet Koç, “İlk harita açıklandığında yüz binde 102 ile kırmızı kategoriye girdik. Bu tablo açıklandığında birazcık şansızlık yaşadık. Mesela İstanbul o dönemde yüzde 96’yla turuncuydu.  Ama ne oldu İstanbul sonra 100 binde 900’leri buldu. Bizim de en yüksek olduğumuz dönem yüz binde 579'du. Şuan da Konya 3. pik dönemini yaşıyor ve çok şükür düşüş devam ediyor. İllere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 haftalık vaka sayı Konya'mızda 10-16 Nisan arası yüz binde 579, 17-23 Nisan arası yüz binde 538 ve son açıklanan 24-30 Nisan arası yüz binde 347 olarak açıklandı. Yani pik yaptığımız 15 Nisan’a göre yüz binde 200’e yakın şuan azalma var. İyiye doğru gidiyoruz diyebiliriz. Bizim özellikle aktif vaka sayımız yüzde 50 oranında azaldı. Hastanede yatan oranımız şu anda yüzde 55 oranında azlmış durumda. Yine yoğun bakım hasta oranımız yüzde 30 azaldı” dedi.
Konya'da aşılamada son durum
Pandeminin ilacının aşı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Koç “Konya'da aşı sürecimiz iyi gidiyor. Yani 631 bin vatandaşımıza bir doz aşı yaptık. 268 bin vatandaşımıza da ikinci doz aşılarını yapmış olduk. Oranlayacak olursak 65 yaş üzeri aşıladığımız vatandaşımızın oranı şu anda yüzde 81,2’lerde… Yani hedef riskli grubumuzun çoğunu biz aşılamış durumdayız. Aşı işlemini 33 hastane ve 701 aile hekimliği birimimizde aktif olarak sürdürüyoruz. Stok sorunumuz yok. Bir tek değişiklik var yani Sinovac dediğimiz Çin aşısında 1. doz yapılan aşıların şuan ikincisini yapıyoruz. Yeni yaptığımız bütün randevularda Alman kökenli olan BioNTech aşımızı uyguluyoruz. Her ikisi de güvenli ve tüm dünyanın kabullendiği aşılar. Vatandaşlarımızdan ricamız sırası gelenlerin hiç beklemeden aşılarını yaptırmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 65
  • 0
  • 12
  • 4
  • 19
  • 8
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English