Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İki kişinin öldüğü motosiklet kazası davasında sanığın 15 yıla kadar hapsi isteniyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - TEM Otoyolu'nda, emniyet şeridindeki minibüse çarparak yola savrulan ve özel halk otobüsünün altında kalan motosikletteki çiftin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin minibüs şoförünün yargılanmasına başlandı.


Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk celsesine, tutuksuz sanık minibüs şoförü Doğukan Yıldız ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, kazada hayatını kaybeden Çağan ve eşi Dilek Çokcan'ın aileleri de hazır bulundu.


Duruşmada savunmasını yapan tutuksuz sanık Doğukan Yıldız, olay günü seyir halindeyken aracının yolda kaldığını belirterek, şunları anlattı:


"Yolun ortasında durup kazaya sebep olmamak için emniyet şeridine geçtim ve dörtlüleri yaktım. Tekrar marşa basıp aracı çalıştırmak istedim. Çalışmayınca araçtan inmek üzere kapısını açtım. Bu sırada arkadan gelen motosiklet benim aracıma çarptı. Araçtan çıktığımda ilk anda Dilek Çokcan'ı fark etmedim. Erkek şahsa yardım etmek için yanına gittim. O sırada belediye otobüsünden bir doktor hanım inerek yaralıya yardımcı oldu ve bana yolun karşısında bir yaralı daha olduğunu, geçen araçların ona zarar vermemesi için yanında durmamı söyleyince diğer yaralıyı fark ettim. Böyle bir olayın meydana gelmesinden dolayı çok üzgünüm."


Müşteki İzzet Çokcan da kazada ölen Çağan Çokcan'ın oğlu olduğunu belirterek, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.


Tanık olarak dinlenen motosikletin altında kaldığı özel halk otobüsünün şoförü Cüneyt Orakcı da, "Olay günü en sağ şeritte seyir halindeyken, bir motosikletin yanımdan hızlı bir şekilde geçtiğini ve emniyet şeridinde durmakta olan araca çarptığını gördüm. Motosikletin duran araca çarptıktan sonra benim kullandığım otobüse doğru geldiğini görünce hemen sola kaçmak istedim. Ancak motosikletin bana çarpmasına engel olamadım." dedi.


Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, kazanın oluşumundaki kusur durumunun tespiti için dava dosyasının Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Kurulu'na gönderilerek rapor alınmasına karar verdi.


Duruşma ertelendi.


- İddianameden


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 10 Ocak'ta Çağan Çokcan'ın sevk ve idaresindeki motosiklet ile Ümraniye TEM Güney Yan Yol istikametinde ilerlerken, arıza yaparak emniyet şeridinde duran Doğukan Yıldız'ın aracı ile çarpıştığı anlatıldı.


Kazada, motosikleti kullanan Çağan Çokcan ile arkasında oturan eşi Dilek Çokcan'ın hayatını kaybettikleri belirtilen iddianamede, kazanın oluşumunda motosiklet kullanıcısı Çağan Çokcan'ın emniyet şeridini ve banketleri kullanmak, minibüs şoförü Doğukan Yıldız'ın ise zorunlu hallerde gerekli önlemleri almadan duraklamak ve park etmek kurallarını ihlal ederek kusurlu oldukları ifade edildi.


İddianamede, bu kapsamda sanık Doğukan Yıldız'ın "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar cezalandırılması talep edildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English