Son Dakika Haberler

İzmir'de kirayı ödeyemedikleri için evlerinden çıkarılınca boş bir arazide ağaçlara bağladıkları gölgelikte yaşamını sürdüren 4'ü çocuk 9 kişilik Çabık ailesi bir çok ihtiyacını çevredekilerin yardımıyla karşılıyor Baba Ali Çabık: "Düşmez kalkmaz bir Allah'tır. Şu çocuklarıma bir yatacak yerim olsa Allah'tan başka birşey istemem"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - MUSTAFA YILDIRIM - İzmir'de çöplerden topladığı hurdalarla ailesinin geçimini sağlayan 53 yaşındaki Ali Çabık, kirayı ödeyemedikleri için evlerinden çıkarılınca kalp hastası eşi, biri zihinsel engelli 2 oğlu, gelini ve 4 torunuyla sokakta yaşamaya başladı. 

Karabağlar ilçesi Günaltay Mahallesi 5714/1 sokak üzerindeki boş bir arazide iki ağaç arasına bağladıkları gölgeliğin altına sığınan Çabık ailesi hayata tutunmaya çalışıyor. Çevre halkının verdiği tüp, çaydanlık, gıda ve giysilerle ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan ailenin tek isteği başlarını sokabilecekleri bir ev. 

Ailenin çocukları ise kötü koşullarda ayakkabısız, yarı çıplak ve her şeyden habersiz oyun oynayarak vakit geçiriyor.

Ali Çabık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'e 6 yıl önce Adana'dan göç ettiklerini, çöplerden topladığı karton ve şişeleri satarak ailesinin geçimini tek başına sağlamaya çalıştığını, cezaevinden yeni çıkan bir oğlunun işsiz diğerinin ise zihinsel engelli ve bakıma muhtaç olduğunu anlattı.

Yaklaşık bir ay önce ev kirasını ödeyemedikleri için sokakta kaldıklarını kaydeden Çabık, şöyle konuştu:

"Eşim, biri zihinsel engelli 2 oğlum, gelinim ve 4 torunumla yaklaşık 20 gün önce sokakta yaşamaya başladım. Düşmez kalkmaz bir Allah'tır. Şu çocuklarıma bir yatacak yerim olsa Allah'tan başka birşey istemem. Zihinsel engelli bir çocuğum var, onun da bakımı zor ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum."

Kalp hastası eşinin devamlı ilaç kullandığını dile getiren Çabık, "Yeşil kartla ilaçlarını alıyoruz. Çalışabilecek durumdaki oğlum cezaevinden yeni çıktığı için işsiz. Bebeklerine biz bakmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

-"Haşereler çocukları rahatsız ediyor"

Bebek bekleyen Çabık'ın gelini İpek Çağlar ise temizlik yapamadığını, dört küçük çocuğunu çok kötü şartlarda büyütmeye çalıştığını belirterek kira, su ve elektrik borçlarını ödeyemedikleri için evlerini boşaltmak zorunda kaldıklarını söyledi.

"Başımızı sokabileceğimiz bir ev olsa başka bir şey istemem" diyen Çağlar, haşerelerden rahatsız olan çocukların hastalık kapmasından duyduğu endişeyi dile getirdi.

Yemeği sokakta hazırladığını anlatan Çağlar, "Tüpüm bittiğinde dolduramıyorum. Çoluğum çocuğum rezil oldu. Eşime bir iş bulunursa o bize bakar" dedi.

-Çevre halkı yardım ediyor

Çevre sakinlerinden Cengiz Yücel, güneşten korunmak amacıyla iki ağaç arasına bağladıkları bezin altında yaşamaya çalışan ailenin durumunu sabah işe giderken gördüğünü belirterek, son derece üzücü bir manzarayla karşılaştığını ifade etti.

Ailenin durumundan etkilendiğini belirten Yücel, "Güneşten korundukları bez ve altlarına serdikleri battaniyeden başka hiçbir şeyleri yoktu. Durumlarını arkadaşlarımla paylaştım. Aramızda küçük bir organizasyon yapıp zor şartlarda yaşamaya çalışan ailenin bir takım acil ihtiyaçlarını karşıladık ancak bizim imkanlarımız sınırlı, elimizden de bu kadarı geliyor.  İnanıyorum ki bu durumdan haberdar olurlarsa yetkililer aileye yardımcı olacaktır" diye konuştu. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English