Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

IKBY, Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle yeniden sokağa çıkma yasağı ilan etti

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti, normal yaşama dönüş sürecinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısında ciddi artışlar yaşanması üzerine 6 günlük sokağa çıkma yasağı ilan ederek, yeniden sıkı tedbirler aldı.


IKBY İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre bölgede Kovid-19 hasta sayısının ciddi şekilde artması üzerine IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ve Sağlık Bakanı Saman Berzenci ile yapılan görüşmelerin ardından Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Halepçe vilayetlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.


Açıklamada, vilayetler arası ve kent merkezlerinde 1-6 Haziran tarihleri arasında sokağa çıkmanın yasak olduğu, daha önce açılmasına izin verilen tüm işletmelerin yeniden kapatılacağı, kara gümrük kapılarının sadece ticari geçişlere açık olacağı belirtildi.


Sokağa çıkma yasağında, fırın ve eczanelerin belirli zaman dilimlerinde hizmet verebileceği, güvenlik güçleri, sağlık çalışanları, basın mensupları ve özel izin alan kişilerin yasaktan muaf tutulacağı kaydedildi.


Açıklamada ayrıca, Bakanlar Kurulu çalışanları hariç diğer tüm devlet memurlarının 6 Haziran'a kadar yeniden idari izinli olacakları aktarıldı.


- Normalleşme sürecince rekor vaka sayısı


IKBY Sağlık Bakanlığı dün yaptığı yazılı açıklamada, Süleymaniye'de 101, Erbil'de 4 olmak üzere bir günde toplam 104 Kovid-19 vakasının tespit edildiğini bildirmişti.


Salgının bölgede yayılmaya başladığı tarihten bu yana en yüksek vaka sayısı dün kaydedilmişti.


IKBY hükümetinin resmi internet sitesinden dün paylaşılan Kovid-19'a ilişkin verilere göre Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Halepçe vilayetlerinden oluşan bölgede 7 kişi hayatını kaybetti, 283 kişinin tedavisi sürüyor, 420 kişi de iyileşerek taburcu edildi.


- IKBY 11 Mayıs'ta normalleşme sürecine girmişti


Erbil yönetimi, Kovid-19 nedeniyle şubat sonunda, bölge vilayetlerinde hem sokağa çıkma yasağını uygulamaya koymuş hem de sıkı tedbirler uygulayarak salgını büyük oranda kontrol altına almıştı.


IKBY hükümeti, 11 Mayıs'ta, yeni vakaların tespit edilmemesi ve hasta sayısının 14'e kadar düşmesi üzerine normalleşme aşamasına geçmiş, vilayet sınırları dahilinde sokağa çıkma yasağını kaldırmış, cami ve kiliseleri yeniden ibadete açmıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English