Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İİT Genel Sekreteri Useymin: "Azerbaycan'ın zaferi tüm Müslüman devletlerin zaferidir"

Anadolu Ajansı haberine göre;

BAKÜ (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da elde ettiği zaferin tüm Müslüman devletlerinin zaferi olduğunu söyledi.


Useymin, temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'la görüştü.


Görüşme sonrasında Useymin ve Bayramov, ortak basın toplantısı düzenlendi.


Useymin, Dağlık Karabağ'da elde edilen zafer dolayısıyla Azerbaycan halkı ve devletini kutladı.


Azerbaycan'ın 30 yıllık işgale son verdiğini ve kendine ait toprakları geri aldığını vurgulayan Useymin, "Bu kabus bitti. Fakat bu daha hikayenin yarısı. Şimdi o bölgelerin imarı gerekiyor. Bu zafer sadece Azerbaycan'ın değil tüm Müslüman devletlerinin, İİT'nin zaferdir. Çok büyük bir zafer elde etti Azerbaycan. Burada tarih yazıldı." ifadesini kullandı.


Useymin, şimdi işgalden kurtarılan bölgelerde imar çalışmalarının başladığını belirterek, "Camileri yıkmışlar. İnsanların secde ettiği yerleri yıkmak doğru değil. Bu mirasın korunması için destek vereceğiz. İİT Azerbaycan'ın tüm çabalarını destekliyor. İİT sizin arkanızdadır." dedi.


İşgalden kurtarılan bölgelerin yeniden yapımı için büyük mali kaynaklar gerektiğini kaydeden Useymin, İslam Kalkınma Bankasının da bu konuda katkı sunabileceğini söyledi.


- "Ermenistan mayın haritalarını vermiyor"


Bayramov, İİT Karabağ sorununun ilk günlerinden itibaren her zaman Azerbaycan'ın haklı davasını desteklediğini ifade etti.


Karabağ'daki 44 günlük savaşda da İİT'inin kararlı tutumunu ve desteğini sürdürdüğünü hatırlatan Bayramov, bu nedenle İİT Genel Sekreterine teşekkür etti.


Bayramov, savaş sonrasında bölgede kalkınmaya yönelik bir ortam oluştuğunu belirterek, "Göçmenlerin yurtlarına dönmeleri için devlet tarafından sistematik adımlar atılıyor. Karşı taraftan ise uzlaşmadan uzak açıklamalar ve adımlar müşahede ediyoruz. Ermenistan 30 yıl boyunca işgal altında tuttuğu tüm bölgelere mayın döşedi. Bugün de mayın haritalarını vermeyerek uzun yıllar boyunca işlediği savaş suçlarını sürdürüyor." dedi.


- Aliyev'den Useymin'e "Dostluk Nişanı"


Useymin, temasları kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.


Aliyev, görüşme sonrasında Useymin'e "Dostluk Nişanı" takdim etti.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English