Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İhracatçılar, Kolombiya ve Meksika'ya "sanal genel ticaret heyetiyle" ulaşacak

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında Ticaret Bakanlığı öncülüğünde başlatılan "Sanal Genel Ticaret Heyeti" programlarına Özbekistan, Kenya, Hindistan, Nijerya ve Pakistan'dan sonra 10-21 Ağustos'ta Kolombiya ve Meksika ile devam edilecek.


Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 salgını nedeniyle tüm dünyada alınan seyahat kısıtlamaları ve sağlık önlemleri neticesinde Genel Ticaret Heyeti programlarının fiziksel olarak gerçekleştirilememesi nedeniyle, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın öncülüğünde ve bakanlığın bünyesinde "Sanal Genel Ticaret Heyeti" programları hayata geçirildi.


Teknolojinin imkanlarından faydalanılarak dijital ortama taşınan Genel Ticaret Heyetleri, ihracatçıları potansiyel alıcılarla bir araya getiren en önemli mekanizmalar arasında yer alıyor.


Salgın döneminde, Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonunda Özbekistan, Kenya, Hindistan, Nijerya ve Pakistan'a yönelik gerçekleştirilen "Sanal Genel Ticaret Heyeti" programlarına, 10-21 Ağustos'ta Kolombiya ve Meksika ile devam edilecek.


Kolombiya ve Meksika Sanal Genel Ticaret Heyeti programına tarım, tarım makinaları, iklimlendirme ve ambalaj sektörleri başta olmak üzere geniş bir ürün yelpazesinde faaliyet gösteren 20 ihracatçı firmayla 11 Meksikalı ve 21 Kolombiyalı ithalatçı şirket katılacak.


Program kapsamında ilk olarak Ticaret Bakanlığı ve TİM yetkilileri, ilgili büyükelçiler, ticaret müşavirleri ve ihracatçı firmaların katılımıyla video konferans yöntemiyle görüşme yapılacak. Ardından yine sanal ortamda ikili firma görüşmeleri düzenlenecek.


Latin Amerika bölgesindeki Türkiye'nin önemli ticaret ortaklarından Meksika ve Kolombiya, ihracatçılar için önemli hedef pazarlar arasında yer alıyor.


Kolombiya ve Meksika Sanal Genel Ticaret Heyeti programının, Türkiye ile söz konusu iki ülke arasındaki ticaret potansiyelinin ortaya çıkarılmasında ve uluslararası ticaret hacminin düştüğü bu dönemlerde ihracatın artırılmasına önemli katkısı olacağı değerlendiriliyor.


Kolombiya ve Meksika'nın ardından, söz konusu programlara, 24-28 Ağustos'ta Almanya ile devam edilecek. Bu sanal genel ticaret heyetine de 20 firma katılacak.


Ticaret Bakanlığınca, Türk firmaları için potansiyel arz eden hedef ülkelere yönelik sanal ortamlarda gerçekleştirilen bu tür faaliyetlere devam edilecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English