Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İGİAD: "Bugün zorluk değil, birbirimize kolaylık gösterme vaktidir"

"Bu zor günler elbet geçecektir. Geride bizden kaynaklanacak iş ahlakına aykırı davranışlar bırakmayalım. Bugün zorluk değil, birbirimize kolaylık gösterme vaktidir" "Yardımcı olmak, paylaşmak vaktidir. Bugün servet değil, iyilik biriktirme vaktidir. Allah birbirine iyilik edenleri, paylaşanları, kolaylık gösterenleri sever ve onlara yardım eder"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği'nden (İGİAD) yapılan açıklamada, "Bu zor günler elbet geçecektir. Geride bizden kaynaklanacak iş ahlakına aykırı davranışlar bırakmayalım. Bugün zorluk değil, birbirimize kolaylık gösterme vaktidir. Yardımcı olmak, paylaşmak vaktidir." ifadeleri kullanıldı.


İGİAD'dan yapılan açıklamada, küresel salgın haline gelen koronavirüs mücadelesinde Türkiye'nin tam bir seferberlik halinde olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:


"Devlet-millet iş birliği ile bu zorlu sürecin üstesinden geleceğimize inancımız tamdır. Bu zorlu süreci kesintiye uğratmadan atlatabilmemiz için ilgili kurumlarımızın belirlediği kurallara biz vatandaşlar olarak tam uymalı, alınması gereken tedbirleri tavizsiz bir şekilde uygulamalıyız. Virüs sağlığımızı, sosyal hayatımızı ve ekonomimizi tehdit etmektedir.


Bu tehdide karşı koyabilmek elimizdedir. Kendimizi sosyal hayattan, çalışma ortamından izole etmekle beraber hayat devam etmektedir. 83 milyon vatandaşımızın hayatını idame ettirmesi, zaruri ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için ekonominin çarklarının da dönmesi gerekiyor. Biz iş dünyasına düşen ekonominin çarklarının dönmesi için her zamankinden daha fazla özveri göstermemiz gerekmektedir."


Çalışması zorunlu işletmelerde, virüse karşı tedbirlerin alınmasının önemine dikkati çekilen açıklamada, sağlıklı iş ortamının kazandırılması, esnek çalışma modeline geçilmesi, mesai saatlerinin kısaltılması, hafta tatilinin 3 güne çıkarılması, emeklerin karşılığı verilerek istihdamın korunması gerektiği aktarıldı.


Açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:


"Ekonomi bileşik kaplar gibidir. Bu zor zamanlarda ekonomide nakit akışının durmaması için ödemelerde daha hassas davranılmalı, birbirimize bu konuda yardımcı olmalı ve borçlulara karşı kolaylık göstermeliyiz. Bugünlerde zorlukları bir diğerimizin üzerine yıkmamalı, 'benden sonrası tufan' dememeli, külfeti birlikte paylaşmalı, fırtınalı denizlerde gemisini kurtaran kaptan gibi değil de aynı gemide olduğumuz düşüncesiyle gemiyi birlikte kurtarmaya çalışmalıyız.


Bu zor günler elbet geçecektir. Geride bizden kaynaklanacak iş ahlakına aykırı davranışlar bırakmayalım. Bugün zorluk değil, birbirimize kolaylık gösterme vaktidir. Yardımcı olmak, paylaşmak vaktidir. Bugün servet değil, iyilik biriktirme vaktidir. Allah birbirine iyilik edenleri, paylaşanları, kolaylık gösterenleri sever ve onlara yardım eder."




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English