Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İçişleri Bakanı Soylu, Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Azikeev ile görüştü:

"Öncelikle afet yönetimi alanındaki iş birliğimizi en üst düzeye çıkartmak istiyoruz. Bunu başarabileceğimize inanıyoruz" "Bununla ilgili kurumlarımızın ortak çalışmalarının da çok önemli neticeler vereceğine olan inancımız tam"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Azikeev ile bir araya geldi.


Bakanlar Soylu ve Azikeev, Bakanlıktaki makamda gerçekleşen baş başa görüşme öncesinde değerlendirmelerde bulundu.


Soylu, Azikeev ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


"Bizim nazarımızda Bişkek neyse Ankara odur. Bu yüzden sizi bir misafir olarak değil, burada ev sahibi olarak görüyoruz." ifadelerini kullanan Soylu, Kırgızistan ve Kırgız halkının Türk halkının kalbinde daima müstesna bir yer tuttuğunu vurguladı.


Soylu, şunları kaydetti:


"Özellikle bu ziyaretinizde birçok kurumumuzla temas ettiniz. Afet konusunda Türkiye'nin de kendine ait çok önemli tecrübeleri var. Son dönemde bunu daha çok görüyoruz. Yakın ülkelerin, dost ülkelerin, hatta tüm ülkelerin afet kapasitesini, birbirlerinin afet kapasitesini değerlendirmesi söz konusu oldu. Bunların her birini değerlendireceğimiz ve bu konuda tecrübelerimizden, kapasitelerimizden ne şekilde istifade edeceğimizi ortaya koyacağımız toplantıyı inşallah gerçekleştireceğiz.


Öncelikle afet yönetimi alanındaki iş birliğimizi en üst düzeye çıkartmak istiyoruz. Bunu başarabileceğimize inanıyoruz. Bununla ilgili kurumlarımızın ortak çalışmalarının da çok önemli neticeler vereceğine olan inancımız tam. Bu vesileyle tekrar hoş geldiniz dileklerimi iletiyorum. Bizi memnun ettiniz. Bu kardeşlik inşallah sadece bizim ülkelerimize değil, coğrafyamıza da huzur, barış ve zenginlik getirir."


Bakan Azikeev de Türkiye'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Afet durumlarında ülkesindeki uygulamalara ilişkin bilgi veren Azikeev, iş birliğinden ötürü Türkiye'ye teşekkür etti. Azikeev, "Bizim babamız bir, bizim soyumuz bir, bizim İslam'ımız bir." dedi.


Konuşmaların ardından görüşme basına kapalı devam etti.


Görüşmenin ardından Soylu, konuk bakan ve heyetiyle Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezini (GAMER) gezdi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English