Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İçişleri Bakanı Soylu: Kılıçdaroğlu, bu toprakların faydasına olacak hiçbir işin arkasında durmaz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz 7 yılda oynadığı oyunları gördünüz değil mi? Herkesle beraber oldu. Yeni Zelanda’daki saldırı ile ilgili dün de Müslümanlara kabahat buldu. O, bu toprakların, bu medeniyetin faydasına, menfaatine olabilecek hiçbir işin arkasında durmaz. O, bu toprakların, bu medeniyetin üzüldüğü hiçbir şeye üzülmez, sevindiği hiçbir şeye sevinmez." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Kılıçdaroğlu, bu toprakların faydasına olacak hiçbir işin arkasında durmaz
Soylu, Konya'nın Karapınar ilçesinde düzenlediği mitingde, 31 Mart yerel seçimleri için vatandaşlardan destek istedi.

Seçimlere yaklaşık 2 hafta kaldığını hatırlatan Soylu, "Birileri 15 gün sonrası için birtakım hülyalar ve rüyalar görüyor. Gördükleri rüya şu, 'Acaba hükümetin ayağına bir çelme takabilir miyiz? Acaba Cumhur İttifakı'nı zayıflatabilir miyiz? Acaba 4,5 yıl ülkede onlara zorluk çıkarabilecek, Cumhur İttifakı, AK Parti, MHP açısından seçim zafiyeti oluşturabilir miyiz?' Birileri bu hesabın peşindeler. Çünkü önümüzde seçim olmayan 4,5 yıl var, katıksız bir 4,5 yıl ve bu 4,5 yılda Türkiye, hedeflerine, istikametine, yarınlarına çok güçlü gitmek durumunda. Çünkü uzun yıllardan beri bu millete yapmadıkları kalmadı. Çok çektirdiler. Her on yılda bir bu ülkede darbe yaptılar." diye konuştu. 

AK Parti öncesinde ülkenin birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını aktaran Soylu, "O yıllarda terör, anarşi, sağ-sol, laik-dindar, Alevi-Sünni, Türk-Kürt, kardeşi kardeşe düşürmeler, gecelik faizler, IMF'nin kapısında 500 milyon dolar emekli parası için beklemeler, polis arabasına mazot alacak, benzin alacak hasılatın olmadığı, 155'i aradığınız zaman 'Kusura bakmayın arabamızda benzin yok' diye gelemedikleri o günler. Bu millete çok çektirdiler. Bir doktora 5 dakika görünmek için akşamdan sabaha hastane kapılarında beklettiler. Bunları hep beraber yaşadık." ifadelerini kullandı.



Soylu, Türkiye'nin güçlenmemesi için hem dışarıda hem de içeride planlar yapıldığını belirterek şöyle devam etti:

"Avrupa'nın Amerika'nın parmak salladığı bir Türkiye, 'Şunu şöyle yaparsanız bunu böyle ederiz.' dedikleri bir Türkiye vardı. Sevdiğiniz, bu ülkenin seçtiği adamları itibarsızlaştırmak için gazete manşetleri ile ellerinden geleni yapmaya çalıştıkları bir Türkiye. Rahmetli Menderes'ten rahmetli Özal'a kadar, rahmetli Demirel'den rahmetli Türkeş'e kadar, rahmetli Erbakan’dan güçleri yetse Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a kadar, bu ülke kime destek vermişse hepsine ama hepsine neler yapmadılar neler. Buna herkes şahit." 

Ülkeye kimi zaman darbelerle, kimi zaman ekonomik saldırılarla zarar vermeye çalıştıklarına işaret eden Soylu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gezi olaylarında Türkiye'de faiz 3,5- 4'tü. Bu çok önemli bir rakam. Türkiye 100 milyar dolarlık büyük bir yatırımın önünü açmıştı. Çantasını koluna verip, o komiserleriyle beraber Türkiye'yi denetleyen IMF'yi Türkiye'den göndermiştik. Gezi olayları bittikten sonra faiz 11'e, 12'ye, 14'e, 15'e çıktı. Gezi olaylarını başlatanlar, yarım saatte bütün dünyanın kameramanlarını oraya gönderenler aslında hedeflerine varmışlardı. İstedikleri Türkiye’nin istikrarını bozmaktı. Türkiye'nin huzurunu, büyümesini, zenginleşmesini bozmaktı. Başbakana ultimatom vermeye çalıştılar. O gün Recep Tayyip Erdoğan başbakandı."

Soylu, bazı kesimlerin Türkiye'yi karıştırma, ülkede huzursuz, güvensiz bir ortam oluşturma çabasında olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

"Bu PKK'nın vekilleri var ya, HDP'nin. Biz onlara PKK'nın vekilleri diyoruz. Bir kere buna itiraz ettiler mi? Hayır etmezler. Neden? Onu bir şeref madalyası olarak taşıyorlar. Onlar hiç reddetmiyorlar. PKK'nın vekilleri ne yapacaklar? İstanbul'dan Diyarbakır'a kadar 15 vilayete gidecekler, Apo'nun İmralı'dan çıkması için yürüyüş yapacaklar. Biz de ne söylemişiz, sizi yürüten adam değildir demişiz. Yürüyebildiler mi? İstanbul'da Taksim'de otelin bir metre önüne çıktılar şapa oturttuk onları. Diyarbakır'da da dışarı çıkartmadık. Türkiye eski Türkiye değil. Kardeşiniz olarak, İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Artık Doğu ve Güneydoğu'da da 24 saat huzur var. Bu ülkede bir anne evladını gecenin bir saati alıp komşusuna gidebiliyor, insanlar işlerini rahat yapabiliyor."



- "Bunlara 3 tane koyun versen 2'sini kaybederler"

Soylu, terörle mücadeleye kararlılıkla devam ettiklerini, PKK'ya ve diğer terör örgütlerine tarihin en büyük cezalarını verdiklerini vurguladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çeşitli işbirlikleriyle ülke üzerinde yeni oyunlar planladığını ileri süren Soylu, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz 7 yılda oynadığı oyunları gördünüz değil mi? Herkesle beraber oldu. Yeni Zelanda'daki saldırı ile ilgili dün de Müslümanlara kabahat buldu. O, bu toprakların, bu medeniyetin faydasına, menfaatine olabilecek hiçbir işin arkasında durmaz. O, bu toprakların, bu medeniyetin üzüldüğü hiçbir şeye üzülmez, sevindiği hiçbir şeye sevinmez. Şimdi bir oyun kuruyor. Önümüzde 4,5 yıl seçimsiz bir dönem var. 'Acaba Türkiye'nin önünü nasıl tıkarım? Türkiye'nin önüne nasıl takoz koyarım? Kiminle işbirliği yaparım?' Şimdi bu seçimde de 'zillet ittifakı' denilen ittifak oluştu. İçinde PKK var, HDP var, Pensilvanya'daki şarlatan var, Saadet Partisi var, İYİ Parti var, tepesinde de Cumhuriyet Halk Partisi var. Ben bunlardan bir şey anlamadım. Hadi FETÖ'yü PKK'yı anladım, Saadet Partisi ile İYİ Parti'yi anlamadım. Ömrü boyunca bu CHP ülkeye bir tek çivi mi çaktı? Bunlara 3 tane koyun versen 2'sini kaybederler, 1'ini zor götürürler. Bu, yıllardır böyle."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu 50 yıl sonra, 100 yıl sonra kendi partisinde lanetle anılacak. Tarihin en büyük kötülüğünü yapmaktadır. Terör örgütleriyle iş birliği yapmaktadır. Bir de geçen gün diyor ki 'Kim terörle iş birliği yapıyorsa, Allah belasını versin'. Siz o lafları bırakın. Diyeceksin ki 'Kim PKK ile iş birliği yapıyorsa, Allah belasını versin. Kim ondan oy bekliyorsa Allah cezasını versin.'" dedi.

Soylu, Türkiye'nin, başına gelen sıkıntılardan hem milletin feraseti hem de bugüne kadar yardım elini uzattığı mazlumların duaları sayesinde kurtulduğunu söyledi.

Türkiye'nin elinin, dünyadaki bütün mazlumların üzerinde olduğuna değinen Soylu, "Somali'den Filistin'e kadar, Yemen'den Sudan'a kadar, nerede bir insan varsa medeniyetimizin iyilik damarı hep onların yanında oldu. Suriye'den insanlar geldi ülkemize. Kadınlara tecavüz ediyorlardı. Ne yapsaydı Tayyip Erdoğan, sırtını mı dönseydi? 400 yıl biz aynı kıbleye döndük, beraber namaz kıldık. Şam bizimdi, Halep bizimdi, onlarla beraber biz bir millettik, aynı devletin evlatlarıydık. Ne yapacaktık?" diye konuştu.

Türkiye'nin Müslüman bir ülke olduğunu ve komşularını hiçbir zaman unutmayacağını vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

"Evinizin yanında, komşunuzda bir yangın olduğu zaman pencereyi mi kapatıyorsunuz? 'İmdat' diye bağırdığı zaman sırtınızı mı dönüyorsunuz? Biz Müslümanız. 15 Temmuz'dan nasıl kurtulduk biliyor musunuz? Cumhurbaşkanımızın gönlüne o feraset, o cesaret, milletimizin gönlüne o feraset, o cesaret nasıl girdi biliyor musunuz? Bu millet hiçbir zaman mazlumlardan, mağdurlardan elini çekmedi. Bizi 15 Temmuz'dan kurtaran, şu anda Kabe-i Muazzama'nın etrafında, Türkiye'nin güçlü olması için dua eden işte o insanlar ve Allah'tır. Bizim güçlü olmamızı, özgür olmamızı istemiyorlar. Kendi arabamızı, kendi uçağımızı yapmamızı istemiyorlar. Babamın doğduğu yıl 1944. Türkiye o yıl da uçak yapacaktı. Onun hemen akabinde otomobil yapacaktı. Yaptırmadılar, müsaade etmediler. Şimdi ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye eski Türkiye değil. Kendi otomobilimizi de yapacağız, kendi uçağımızı da yapacağız."

Soylu, ülkenin önemli süreçlerden geçtiğini vurgulayarak, "Kılıçdaroğlu 50 yıl sonra, 100 yıl sonra kendi partisinde lanetle anılacak. Tarihin en büyük kötülüğünü yapmaktadır. Terör örgütleriyle iş birliği yapmaktadır. Bir de geçen gün diyor ki 'Kim terörle iş birliği yapıyorsa, Allah belasını versin.' Siz o lafları bırakın. Diyeceksin ki 'Kim PKK ile iş birliği yapıyorsa, Allah belasını versin. Kim ondan oy bekliyorsa Allah cezasını versin.'" değerlendirmesinde bulundu.

Milletin, oynanan oyunlara fırsat vermeyeceğine inandığını dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"İstedikleri şu: 31 Mart'ta iktidarı zayıflatmak. Bu, Amerika'nın ekonomik operasyonu, dolar operasyonu da olur. Ardından eğer 31 Mart'ta zayıflarsak, bunu da İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, Doğu ve Güneydoğu'ya çok giden bir kardeşinizim. 2,5 yılda 30 defa sadece Hakkari'ye gittim. Eğer 31 Mart'ta bir zafiyete uğrarsak, 1 Nisan sabahı ne kaymakamı ne valiyi sokağa çıkarmazlar. 6 yaşındaki masum çocukların eline taş verirler ve o taşlarla, itibarlarını alt üst ederler. Bunu 7 Haziran sonrası gördük. Oylarını yükseltmelerine rağmen her yeri yaktılar. Camileri, okulları, imaretleri, spor salonlarını, hastaneleri yaktılar. Tayyip Erdoğan Yüksekova'ya havalimanı yapmak istedi. 507 kez saldırdılar havalimanına." 

Türkiye'de 4,5 yıllık seçimsiz bir döneme girileceğini hatırlatan Soylu, istikrarın, ülkenin kalkınması ve gelişmesi için önemli olacağına işaret etti.

Vatandaşlardan ülkenin gelişmesi, kalkınması, yaşam standartlarının yükseltilmesi, ülkenin terörden tamamen temizlenmesi için 31 Mart yerel seçimlerinde destek isteyen Soylu, "Bize güç verin, evlatlarımıza öyle bir gelecek hazırlayacağız ki yurt dışına çıktıklarında hangi gelişmiş ülkeye giderlerse gitsinler, ay yıldızlı pasaportu uzattıklarında, gümrük memuru ay yıldızlı pasaportu görünce saygı duyacak, ayağa kalkacak. Böyle Türkiye'yi hep beraber oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Soylu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Uğur İbrahim Altay ile Karapınar Belediye Başkanı ve adayı Mehmet Yaka'nın arkasında olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise konuşmasında şunları aktardı;

“Bu meydandan 15 gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile hitap etmiştik. Orada söylediğimizi tekrar hatırlatıyorum. Bakanımız Konya’nın tüm meseleleriyle ilgileniyor. Karapınar’ın tüm meseleleriyle ilgilenmek de bizim boynumuz borcudur. Allah’ın izniyle nerede bir problem varsa mevcut belediye başkanımız Mehmet Yaka kardeşimizle Karapınar’a hizmet etmek için gece gündüz demeden gayret edeceğiz."

"Karapınar’ın geleceği çok daha güçlü olacak. Aramızda kahramanlığıyla, terörle mücadelede gösterdiği dirayetle Anadolu’nun soylu evladı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu var. Kendisine hoş geldiniz diyorum. Karapınar bu dönem tarihi bir fırsat elde etti. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Karapınarlı. Bizler bakanımızın talimatıyla adeta hizmet etmek için bekliyoruz. Mehmet Yaka kardeşimiz ikinci dönemde inşallah çok daha güzel işlere imza atacak.”

Programa, Soylu, Altay ve Yaka'nın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya İl Başkanı Hasan Angı, bazı milletvekilleri, çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English