Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hudut kartalları bayramda da elleri tetikte gözleri sınırda vatan nöbeti tutuyor

Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki Sucu Şehit Yüzbaşı İlker Acar Hudut Karakolunda görevli Mehmetçik, Kurban Bayramı'nı da elleri tetikte, gözleri Suriye sınırındaki sorumluluk bölgesinde geçiriyor.

Hudut kartalları bayramda da elleri tetikte gözleri sınırda vatan nöbeti tutuyor
Sınır karakolunda görevli "hudut kartalları", bayramda da vatandaşların huzur ve güvenliği için yaklaşık 6 kilometrelik sorumluluk alanında nöbet tutuyor.
Dürbünlerle 7 gün 24 saat sınır hattını tarayan askerler, olası gelişmeleri telsizlerle komutanlarına haber veriyor.

Karakolda bulunan Görüntü Yönetim Merkezindeki askerler de gece termal, gündüz de üstün optik görüntüleme sistemleriyle sınır hattında hiçbir kör nokta bırakmadan aralıksız izleme yapıyor.

"Hudut namustur" inancıyla bayram da sınırları koruyan Mehmetçik, elleri tetikte, kulakları komutanlarından gelecek emirde mevzilerinde "vatan nöbeti"ni kararlılıkla sürdürüyor.
Karakol Komutanı Piyade Astsubay Kıdemli Üstçavuş Fatih Ateş, bayram sabahında içtima alanında göreve hazır askerleri selamlayarak, herkesin Kurban Bayramı'nı tebrik etti.
Ateş, askerlere hitabında, "Unutmayalım ki Suriye sınırında böyle bir bayram sabahında görev yapmak herkese nasip olmaz. Aziz Türk milletinin bize emanet ettiği vatan topraklarını kanımızın son damlasına kadar koruyacağız. Sizin ve ailenizin Kurban Bayramı kutlu olsun." ifadelerini kullandı.Daha sonra askerlere şeker ve kolonya ikramı yapıldı.

Annesiyle görüntülü konuşarak bayramlaştı
Mevzide elinde silahıyla dürbün başında nöbet tutan piyade er Semih Sevencan'ın memleketi Trabzon'daki annesi Fatma Sevencan ile görüntülü konuşmayla bayramlaşmasında duygusal anlar yaşandı.

Semih Sevencan annesiyle görüşmesinde, "Belki sizlerden uzaktayım ama burada çok güzel bir bayram geçiriyoruz. Komutanlarımız ve arkadaşlarımızla şimdi bayramlaştık, hepsinin sizlere selamı var. Merak etmeyin bizler burada çok iyiyiz. Vatan bizlere emanet, siz de Allah'a emanet olun. Hepinizi çok seviyorum." dedi.

Piyade er, başta şehit aileleri ile gazi ve gazi aileleri olmak üzere herkesin Kurban Bayramı'nı kutladı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English