Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hrant Dink Vakfına yönelik ikinci tehdidin şüphelisine iki ayrı suçtan tutuklama talebi

İki ayrı soruşturmada şüphelinin, "tehdit" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından tutuklanması istendi

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Hrant Dink Vakfına yönelik tehdit içerikli mesaj gönderdiği gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli E.B, "tehdit" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Hrant Dink Vakfına ikinci kez tehdit mesajı gönderilmesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye getirilen şüpheli E.B'nin, savcılık ifadesi sonra erdi.


Şüpheli, 3 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası öngörülen Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 106/2-b maddesi kapsamındaki, "kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle, imzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit etmesi" suçunu birden fazla işlediği gerekçesiyle, tutuklama talepli nöbetçi hakimliğe sevk edildi.


Bu kişi hakkında ayrıca, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası öngörülen "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan da ayrı bir soruşturma açıldığı öğrenildi. Savcılıkça bu soruşturma kapsamında ayrıca ifadesi alınan şüphelinin, bu suçtan tutuklanması talebiyle de nöbetçi hakimliğe sevki gerçekleşti.


- Sevk yazısından


Başsavcılıkça hazırlanan sevk yazısında, başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli E.B'nin kendi ismindeki e-posta adresinden Hrant Dink Vakfı'nın e-posta adresine 30 Mayıs'ta tehdit içerikli mail attığının tespit edildiği belirtilerek, mailin içerik ve kapsamı itibariyle vakıf yöneticilerine yönelik gönderildiği, mağdurların bu tehdit mesajını yazan kişinin kim olduğunu bilebilecek durumlarının olmadığı ve bu hususun ancak resen başlatılan bir soruşturma sonucu ortaya çıktığının anlaşıldığı kaydedildi.


E-posta yoluyla yapılan tehditlerin de nitelikli hal kapsamında yer aldığına dikkat çekilen yazıda, şüphelinin, "zincirleme şekilde kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle, imzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit" suçunu oluşturduğu anlaşıldığından tutuklanması talep edildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English