Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hong Kong'da üniversite kampüslerindeki protestoculara gözaltı

Anadolu Ajansı haberine göre;

HONG KONG (AA) - Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde geçen hafta başından bu yana üniversite kampüslerinde süren gösterilerde, polisin yaklaşık 400 öğrenciyi gözaltına aldığı belirtildi.


Hong Kong'da yayım yapan "South China Morning News" gazetesindeki habere göre, gece saatlerinde protestoların yoğunlaştığı Hong Kong ve Polythecnic üniversitelerini kuşatan güvenlik güçleri, dışarı çıkmaya çalışan protestocuları gözaltına alıyor.


Protestoculara "teslim ol" çağrısı yapan polisle öğrenciler arasında çatışmalar çıktı.


Hung Hom semtindeki Polytechnic Üniversitesi'nde, polisin kampüsü terk etme çağrısına uymayan göstericiler, kampüs girişinde yangın çıkardı.


Akşam saatlerinde kampüse giren güvenlik güçleri, bir grup öğrenciyi gözaltına aldı.


Polis kaynakları, Polytechnic Üniversitesi'nde dünden bu yana yaklaşık 400 öğrencinin gözaltına alındığını bildirdi.


- Kentin birçok yerinde araç ve yaya trafiği sağlanamıyor


İlerleyen saatlerde toplu şekilde kampüsten çıkmaya çalışan öğrencilere, polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Arbede sırasında yaralanan göstericilerden bazılarının polis denetiminde ambulanslarla hastanelere sevk edildikleri görüldü.


Üniversite çevresindeki Jordan ve Tsim Tsa Tsui bölgelerinde yoğunlaşan göstericiler, söktükleri kaldırım taşlarını yollara attı ve polise karşı barikatlar kurdu.


Eylemcilerin molotofkokteylli saldırılarına polis göz yaşartıcı gazla karşılık verdi.


Yolların barikatlarla kapatıldığı ya da polis güçlerince kontrol edildiği kentin birçok yerinde, araç ve yaya trafiği sağlanamıyor.


- Protestolarda şiddet dalgası


Hong Kong'da yaz başından bu yana devam eden protestolarda, son haftalarda protestocular ile polis arasındaki çatışma ve şiddet olayları arttı.


Polis, gösterilerin 6'ıncı ayında ilk kez 11 Kasım'da protestoculara karşı gerçek mermi kullanmış, bir gösterici vurularak yaralanmıştı.


Göstericiler, bu hafta başında üniversite kampüslerini ve kent merkezlerini işgal etmişti.


Güvenlik güçleri, dün itibarıyla öğrenci ve protestocuların işgal ettiği 10'dan fazla üniversite kampüsünden çoğunda kontrolü ele almıştı, işgal sadece Polytechnic Üniversitesinde devam etmişti.


Hafta başında başlayan üniversite işgalleri nedeniyle birçok üniversite, 2019'un son 2 ayında ders yapılmayacağını duyurmuş, yüzlerce yabancı öğrenci Hong Kong'dan ayrılmıştı.


Resmi verilere göre, kentte hazirandan bu yana 3 bin 560 protestocu gözaltına alındı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English