Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hong Kong'da göstericiler arasında kalıp yaralanan 70 yaşındaki temizlik işçisi öldü

Bugün de Central, Tai Koo, Causeway Bay ve Wong Chuk Hang bölgelerinde yüzlerce kişinin katılımıyla gösteriler düzenleniyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Çin'in Özel İdare Bölgesi Hong Kong'da üniversite kampüslerinde ve kent merkezinde hafta başından bu yana devam eden protestolarda hükümet destekçileri ve göstericiler arasında çıkan çatışmalarda bir kişi hayatını kaybetti.


Yerel basında çıkan haberlere göre, Hong Kong'da 70 yaşındaki bir temizlik işçisi, çarşamba günü Sheung Shui'de düzenlenen protestolar sırasında başına isabet eden sert bir cisimle yaralandı ve dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.


Polis, temizlik işçisinin "bölgenin fotoğraflarını çektiği" sırada karşıt görüşlü gruplar arasında kaldığını açıklarken, bir erkeğin maskeli protestocuların birbirlerine sert cisimler attığı sırada yere düştüğü görülen video sosyal medyada paylaşıldı.


Gıda ve Çevre Hijyeni Dairesi, ölen işçinin, olay sırasında öğle yemeği arasına çıkan ve dışarıdan hizmet sağlanan bir çalışanları olduğunu bildirdi.


Daireden yapılan açıklamada, "çok tehlikeli olan maskeli ayaklanmacılar" kınandı ve "Sebepsiz yere diğer kamu üyelerine saldırdılar. Bunlar taşkınca eylemler." ifadesi kullanıldı.


Bu arada Hong Kong'un bugün de Central, Tai Koo, Causeway Bay ve Wong Chuk Hang bölgelerinde yüzlerce kişinin katılımıyla gösteriler düzenleniyor.


Ana yolların trafiğe kapatıldığı gösteriler sırasında protestocular hükümetten 5 talepleri olduğu yönünde slogan attı.


Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Hong Kong'daki şiddeti sonlandırmak konusunda kent yönetimini desteklediklerini açıklamıştı.


Brezilya'nın başkenti Brasilia'daki zirvede yaptığı konuşmada, "vahşi suçlular" olarak nitelediği protestocuların başlattığı şiddeti sonlandırmanın ve düzeni yeniden sağlamanın Hong Kong yönetiminin en acil sorunu olduğunu kaydetmişti.



- Protestolarda şiddet dalgası


Hong Kong'da yaz başından bu yana devam eden protestolarda, son haftalarda protestocular ile polis arasındaki çatışmalar ve şiddet olayları arttı.


Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Chow Tsz-lok, kasım başında polisin göstericileri kovaladığı katlı otoparktan düşerek yaralandı, olaydan iki gün sonra hayatını kaybetti.


Polis, gösterilerin 6'ncı ayında ilk kez 11 Kasım'da protestoculara karşı gerçek mermi kullandı, bir gösterici vurularak yaralandı.


Resmi verilere göre, kentte hazirandan bu yana 3 bin 560 protestocu gözaltına alındı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English