Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hindistan'da 19 yaşındaki genç kızın tecavüz sonucu ölmesi tepkiyle karşılandı

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Hindistan'da üst kasta mensup bir grubun tecavüzüne uğrayan Dalit genç kızın ölümü ülkede tepkilere yol açtı.


BBC'nin haberine göre, kast sisteminde neredeyse hiçbir hakka sahip olmayan, ülkedeki en alt sınıfı temsil eden Dalitlere mensup 19 yaşındaki genç kız, 14 Eylül'de Uttar Pradeş eyaletinde saldırıya uğradı.


Polis, 4 erkeğin tecavüzüne uğrayan genç kızın saldırıda ağır yaralandığını açıkladı.


Delhi'deki bir hastaneye kaldırılan genç kız 2 hafta sonra hayatını kaybederken, 4 zanlı tutuklandı.


Kurbanın erkek kardeşi, saldırıdan sonraki 10 gün içinde polisin kimseyi tutuklamadığını belirterek, kız kardeşi için "Ölüme terk edildi. Canı için 14 gün mücadele verdi." dedi.


Aile, yerel basına da saldırının baş zanlısının bölgede Dalitlere daima eziyet ettiğini söyledi.


Olay, Hindistan'da büyük tepkiyle karşılandı, sosyal medyada adalet çağrıları yapıldı.


Muhalefet partileri de saldırıyı kınadı. Uttar Pradeş'in eski Başbakanı ve Dalit siyasetçi Mayawati, Twitter hesabında "Hükümet kurbanın ailesine mümkün olan tüm yardımı yapmalı ve suçluların hızla cezalandırılmasını sağlamalı." paylaşımını yaptı.


Bir diğer eski Başbakan Akhileş Yadav, hükümeti kadınlara karşı işlenen suçlara karşı "duyarsız" olmakla itham etti.


Dalit siyasetçi ve aktivist Çandraşekhar Azad'ın partisi de genç kızın ölümü üzerine ülke çapında protesto çağrısında bulundu.


Hindistan'da sosyal tabakalaşmanın bir formu olan kast sistemi her ne kadar anayasada yasaklanmış olsa da 1 milyar 353 milyonluk ülkede nüfusun yüzde 65,97'si kırsal bölgelerde yaşıyor ve söz konusu bölgelerde bu gelenek sürdürülüyor.


Dalitler ülkede ayrımcılık, işkence, tecavüz ve keyfi tutuklamalara maruz kalabiliyor. Dalitlerin nüfusunun ülkede 200 milyonun üzerinde olduğu sanılıyor.


- Hindistan benzer olaylarla sık sık gündeme geliyor


Tecavüz hadiseleriyle sık sık gündeme gelen Hindistan'da söz konusu olaylara yönelik kitlesel eylemler düzenleniyor.


Hindistan'ın Haydarabad kentinde 27 Kasım 2019'da 27 yaşında bir veterinerin 4 kişinin tecavüzüne uğradıktan sonra öldürülmesi ve cesedinin yakılması sonrası ülkenin çeşitli bölgelerinde büyük çaplı protesto gösterileri düzenlenmişti.


İktidardaki Hindistan Halk Partisinden (BJP) eski milletvekili Kuldeep Singh Sengar, 17 yaşındaki bir kıza tecavüz etmek suçundan yargılandığı davada 20 Aralık 2019'da ömür boyu hapse mahkum edilmişti.


ABD'nin Yeni Delhi büyükelçiliğinde 6 Şubat'ta, elçilikte çalışan ve yaşayan temizlik görevlisinin 5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edilmesi de tepkilere yol açmıştı.


Yine ağustos ayında Uttar Pradeş eyaletinde 13 yaşındaki kız çocuğunun tecavüz edildikten sonra "vahşice" öldürülmesine sosyal medyada yoğun tepki gösterilmişti.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English