Son Dakika Haberler

Havuzda büyük heyecan başlıyor

Eklenme Tarihi: 04.08.2014 - 15:19

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan: "Büyük bir gelişme içerisindeyiz. Türkiye Şampiyonası önümüzü görmemize yarayacak" "Her geçen gün lisanslı ve elit sporcu sayımız artıyor" "Yıldızlar müsabakalarında harita değişecek"

İSTANBUL (AA) - SERDAL KALAYCI - Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, yarın başlayacak Türkiye Yaz Yüzme Şampiyonası'nın, yakın zamandaki büyük organizasyonlar için hedefleri belirleme açısından yol gösterici olacağını söyledi. 

İstanbul'da ENKA Sadi Gülçelik Spor Tesisleri'nde beş gün sürecek şampiyonayla ilgili AA muhabirinin sorularını cevaplayan Bozdoğan, "Bu şampiyona önümüzü görmemize yarayacak. Sporcularımızın performanslarına göre önümüzdeki yıl Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ne kadar madalya alabileceğimiz yahut olimpiyatlara ne kadar sporcuyla katılabileceğimiz konularında fikir verecek" dedi. 

Türk yüzmesinin büyük bir gelişme içerisinde olduğunu, bu tip büyük organizasyonlardaki rekabetin her zaman çıtayı yükselttiğini anlatan federasyon başkanı Bozdoğan, şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar Gençler Avrupa Şampiyonası'nda 20 yıl aralarla 1 veya 2 madalya almışız. Ama önümüzdeki yıl benim hedefim en az 4-5 madalya. Gençlerimizi 2016 Olimpiyatları'na taşımak istiyoruz. Bütün mesele bu. Geçmişe baktığımızda, Gençler Avrupa Şampiyonası'nda madalya kazanan sporcular, olimpiyatlarda da madalya kazanmış. Biz de hedefimizi ona göre koyacağız. ABD'de çalışan 5 sporcumuz var. Onların direkt katılması ve olimpiyatlara en fazla sporcuyla gitme hedefimiz var. Şimdiye kadar Avrupa Şampiyonalarına bile bayrak takımı çıkaramazken, şimdi olimpiyatlarda ilk 8'e yüzeceğimize inanıyorum." 

Mevcut tesislerde kalifiye antrenörlerin bulunması için çalışmalarının sürdüğünü aktaran Bozdoğan, "Büyük bir gelişme içindeyiz. Türkiye Şampiyonası önümüzü görmemize yarayacak. Olmadığı kadar tesisimiz var. Bu tesislerimizde tek eksikliğimiz kalifiye antrenörlerin yerleşmesi. Onunla ilgili de Trabzon'da, Bursa'da, Ankara'da, Kayseri'de olimpik performans merkezleri kurduk. Olimpiyatlar için hedeflerimiz ve projelerimiz devam ediyor. Umuyorum iyi yoldayız. Bilimsel temellere dayanan çalışmalar yapıyoruz. Dünya nasıl yapıyorsa biz de öyle yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

- "Her geçen gün sporcu sayımız artıyor"

 

Başkan Bozdoğan, yaptıkları çalışmalar doğrultusunda her geçen gün lisanslı sporcu sayısının ve elit sporcu sayısının arttığını ifade etti. 

Bob Bowman'ın Türkiye Yüzme Milli Takımı'nın başdanışmanı olmasının ardından belirlenen hedefler doğrultusunda bütün antrenörlerin hemfikir olduğunu ve başarılı bir şekilde çalışmaların yürütüldüğünü anlatan federasyon başkanı, "Türkiye Şampiyonası'na ilginin çok büyük olduğunu görüyoruz. Daha önce yıldızları ayırıyorduk. Gençler ve büyükleri bir arada yapıyorduk. Seçimlerden dolayı şampiyonayı 5 güne çektik ve 585 sporcumuz bu şampiyonada mücadele edecek. Her geçen gün lisanslı sporcu sayımız ve elit sporcu sayımız artıyor. Turkcell ile yaptığımız projeler gayet iyi gidiyor. Uyum içerisinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 

 

- "Yıldızlar müsabakalarında harita değişecek"

 

Başkan Bozdoğan, yıldızlar kategorisinde Fenerbahçe, Galatasaray ve ENKA kulüplerinin dışında şampiyonların çıkacağına inandığını belirterek, "Yıldızlar müsabakalarında bence harita değişecek" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Şampiyonası'nda son yıllarda yaşanan Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinin anımsatılması üzerine Bozdoğan şunları söyledi:

"Esasında bu rekabetin içine ENKA da girmeye başladı. Yıldızlar müsabakasında bence harita değişecek ve birçok şehrimizden şampiyonlar çıkacak. Eskiden hep Fenerbahçe, Galatasaray ve ENKA sporcuları şampiyon oluyordu. Şimdi Bursa, Trabzon, Kayseri, Ankara devreye girecektir. Biz zaten bunun geniş konsepte yayılmasını arzu ettik ve bunu da başardık. Yıldızlardan başlayan o hegemonya artık yıkılacak gibi geliyor bana. Ne kadar geniş konsepte yayabilirsek ve diğer şehirlerimiz de harekete geçerse, mesela Mersin, Adana, Gaziantep, bir daha ki şampiyonalar bence kıran kırana geçecek."


Kaynak: