Son Dakika Haberler

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum İletişim Daire İşleri Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu: "Batı aklının anlamadığı göçü, aklın ötesinde vicdanla yönetiyoruz. 'Sırrımız, başarımız budur' diyoruz. Biz vicdanımızla ne yaptığımızı biliyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

HATAY (AA) - Hatay'da, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) işbirliğiyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı personeline yönelik "Sosyal Uyum Çalıştayı" düzenlendi.


Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum İletişim Daire İşleri Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu, bir oteldeki çalıştayda yaptığı konuşmada, Türkiye için göçün yeni bir olgu olmadığına dikkati çekti. Dünyada, Türkiye gibi bu işi yönetebilecek hiçbir ülke olmadığını anlatan Kadıoğlu, şöyle devam etti:


"Şu anda devletimizin tüm kurumları ve necip milletimizle göçü yönetme konusunda dünyaya örnek olduğumuzu tüm insanlığa gururla söyleyebilirim. Bundan yaklaşık 8-9 ay önce yurt dışı seyahatimizde ülkelerinde 10 bin kadar göçmenin olduğunu ve yönetme hususunda yaşadıkları sıkıntıları söylediklerinde, bizim ülkemizde 3 milyon 600 bin üzerinde Suriyeli misafirimiz olduğunu söylediğimizde şaşırıyorlar, 'Nasıl yani?' diyorlar. Akılla göçü yönetmenin zorluğunu söylüyorlar. Batı aklının anlamadığı göçü, aklın ötesinde vicdanla yönetiyoruz. 'Sırrımız, başarımız budur.' diyoruz. Biz vicdanımızla ne yaptığımızı biliyoruz."


Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihin hiçbir döneminde asimilasyon yapmadığının altını çizen Kadıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bütün kurumlarıyla, fertleriyle göçe farklı isimler takmamıştır, entegrasyon gibi. Uyum demiştir çünkü uyum, karşılıklı iki toplumun birbiriyle ortak bir şekilde buluşması ve birlikte yaşam kültürüdür. Bunu yönettiğimiz için buna tecrübe sahibi olduğumuz için ve dünyaya bu şekilde bazı çalışmalar yaptığımız için gerçekten çözemiyorlar, anlamıyorlar. İnşallah dünyaya da uyum noktasında farklı modeller hep beraber geliştireceğiz." dedi.


Türkiye'de 192 farklı uyruktan 5 milyona yakın yabancı yaşadığını kaydeden Kadıoğlu, şunları söyledi:


"Şimdi her birinin kendi ülkesini geride bırakarak farklı beklentileri, umutları, hayalleri, düşünceleri, geçmişleri var. Bu nedenle her gelen kişinin uyum konusunda beklentisi ve ihtiyacı takdir edersiniz ki çok faklı, bu kişilere uygulanacak olan uyum politikaları da çok titiz ve hassas olması gerekiyor. Bu yüzden biz Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde İçişleri Bakanımızın talimatı doğrultusunda 'Her insan göç, her göç de bir insan.' diyoruz ve her göçün de bir hikayesi olduğunu biliyoruz. Bunun bilincindeyiz ve tüm uyum faaliyetlerimizi de bu çalışmalar doğrultusunda yapıyoruz." diye konuştu.


İki oturumda gerçekleşen çalıştayda, "Yabancıların hakları, yükümlülükleri ve sosyal uyumları", "Yabancıların sosyal uyumları ve doğru bilinen yanlışlar", "Yabancıların uyum güçlükleri, nedenleri ve saha gözlemleri", "Yabancıların din hizmetlerinden etkin faydalanması ve yönlendirme mekanizması" konularında sunumlar yapıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English