Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hasan Kılca: Alim ve ariflerin bize bıraktığı mirası korumalıyız

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yaptıkları etkinliklerle vatandaşların kültürel ve sosyal yaşamlarına dokunduklarını söyleyerek, “Hz. Mevlana’nın diyarı Karatay’dayız ve ilim, irfan ile hikmet yolunda yürüyen ariflerin yurdundayız. Her şeyden önce bu derin mirası asla kaybetmemeli ve korumalıyız” dedi.

Hasan Kılca: Alim ve ariflerin bize bıraktığı mirası korumalıyız
Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, Karatay Belediyesi Kent Konseyi ve Milli Türk Talebe Birliği Konya İl Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen konferansta öğrenciler, eğitimci ve vatandaşlarla buluştu. 

SITKI ASLANHAN’DAN ÖĞRENCİLERE OKULDA BAŞARININ SILARI 

Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, konferans programı kapsamında ilk önce “Başarıya Gülümse” ana temasında Karatay’da eğitim gören çeşitli okulların öğrencileri ile okul yöneticilerine yönelik bir konferans verdi. 

Büyük ilginin olduğu konferansa Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Milli Türk Talebe Birliği Konya Şube Başkanı Mehmet Şimşek, Karatay Belediyesi yöneticileri, Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Başkanı Ahmet Babuççu ile çok sayıda eğitimci ve öğrenci katıldı. 
Celalettin Karatay Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konferansta Kişisel Gelişim Uzmanı, Eğitimci ve Yazar Sıtkı Aslanhan, öğrencilerin başarılı olmasının sırrının planlı çalışma, eğitim süresi boyunca teknolojik cihazlar ile sosyal medyadan uzak durma olarak sıraladı. 

AİLE BÜTÜNLÜĞÜ İLE AİLE VE ÇOCUKLAR ARASINDAKİ İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ 

Eğitimci ve Yazar Sıtkı Aslanhan, Konya’daki ikinci konferansını da yine Karatay Belediyesi Kent Konseyi ve Milli Türk Talebe Birliği Konya İl Başkanlığı’nın ortak organizasyonu kapsamında verdi. 

Vatandaşlar, Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nu hınca hınç doldururken “Özünüzde İyilik Var” ana temasında Yazar Sıtkı Aslanhan, hem kendi hayatından hem de yaşanmış insan hikâyelerinden yola çıkarak aile bütünlüğünün önemi, aile ve çocuk arasındaki ilişkilerde gelinen noktayı çarpıcı örneklerle dinleyicileriyle paylaştı. 

KARATAY’IN KÜLTÜR, SANAT VE SOSYAL HAYATINA KATKI YAPMAYI SÜRDÜRÜYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, konferans öncesinde yaptığı konuşmada kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerle ilçedeki vatandaşların hayatlarına okunmaya devam ettiklerini, söz konusu projelere bundan sonra da daha fazla ağırlık vereceklerini söyledi. 
Başkan Hasan Kılca, “Turgut Cansever gençler ve nesiller üzerine, ‘Bir şehri imar ederken, nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil, ihya ettiğiniz şehri imha eder’ der. İşte bizler de gönül belediyeciliği anlayışıyla sadece fiziki belediyecilikte değil; Kış mevsimini yaşadığımız bu Şubat ayında, faydalı programlar, organizasyonlar ve etkinliklerle Konya’mızın kültür ve sanat değerini yaşatmaya devam ediyoruz. Etkinliklerimizi her yaştan ve her kesimden insanımızın ilgiyle takip edeceği zenginlik ve çeşitlilikle planlıyor, Karatayımıza yakışır özel etkinlikler düzenliyoruz,  Ülkemizde her alanda başlayan yerli ve milli seferberliği kültür sanat alanında uygulama gayreti ile hareket ediyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi 2020’de de konferanslardan seminerlere, çocuk oyunlarından, halk buluşmalarına kadar pek çok etkinliği sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Çünkü tam da Turgut Cansever’in dediği gibi şehirlerimizin geleceğini ancak ve ancak nesli ihya ederek kurtarabilir, ancak bu şekilde ruhu, kimliği ve estetiği olan şehirler inşa edebiliriz” ifadelerini kullandı. 

ALİM VE ARİFLERİN BİZE BIRAKTIĞI MİRASI KORUMALIYIZ 

Konya’nın Anadolu’nun en önemli şehirleri arasında yer aldığını ve herkesin bu derin anlamının bilincinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan Hasan Kılca, yüzlerce yıllık bu mirasın korunarak geleceğe aktarılması gerektiğinin altını çizdi. 

Kılca, sözlerini şöyle tamamladı: “Hz. Mevlana’nın, Şems-i Tebrizi’nin diyarı Karatay’dayız. İlim, irfan ve hikmet yolunda yürüyen ariflerin yurdundayız. Her şeyden önce bu derin mirası asla kaybetmemeliyiz. İlime, bilime ve fikre yönelen; geçmişini bilen, milli ve manevi değerlerine bağlı, topluma faydalı nesillerimizi geliştirmeli, büyütmeli, korumalı ve geleceğe böyle yürümeliyiz. Lütfen ülkemizi ve milletimizi ayakta tutan en önemli şeyin medeniyet birikimimiz ve bu gücü arkasına alarak bugünlere gelen ecdadımızın gücü olduğunu zihinlerimizin bir köşesinde tutalım.” 

ASLANHAN, AİLE İÇİNDE EĞİTİMİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın konuşmasının ardından sunumuna başlayan Eğitimci ve Yazar Sıtkı Aslanhan, “Aile İçi Eğitim” konusunda bilgiler aktardı. Konuk yazar ailelere, öğrencilere, eğitimcilere ve yöneticilere bilinç, farkındalık, değişim ve dönüşüm perspektifinden seslenerek aile içerisinde çocuk eğitiminin önemi ve nasıl olması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

“ÇOCUĞUN MADDİ MANEVİ PEK ÇOK İHTİYACI VAR”

Bir çocuğun maddi manevi pek çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Aslanhan, “Günümüz anne babaları çocuklarının ihtiyacını maddiyata indirgemiş durumda. Anne baba olarak çocuğun her isteğini yerine getirerek, onu iyi okullara göndererek vazifenizi yaptığınızı düşünürseniz ileriki yıllarda bunun sıkıntısını yaşarsınız” dedi.

“İYİ ÇOCUK YETİŞTİRMEK İYİ EBEVENY OLMAKTAN GEÇER”

“Anne baba olarak iyi evlat yetiştirmek istiyorsanız onun gözlerinin içine bakarak onu ne kadar sevdiğinizi söylemelisiniz” diyen Sıtkı Aslanhan, “Çocuğunuzun başını okşayın ve onun değerli olduğunu dile getirin” tavsiyelerinde bulundu. Eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan verdiği konferansta katılımcılara, iyi bir çocuk yetiştirmenin yolunun iyi bir anne baba olmaktan geçtiğini belirtti. “Siz insanlara iyi davranırsanız, insanlara karşı dürüst davranırsanız, bütün canlılara ve doğaya saygı duyarsanız çocuğunuz da bu güzellikleri öğrenir. Nezaketi çocuğunuza öğretebilmeniz için kendiniz nazik olmalısınız” şeklinde konuştu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 1
  • 2
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • C
    CENGİZ
    4 yıl önce

    FENDEN UZAKLAŞTIK.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English