Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hamas ve Fetih Hareketinden İsrail'in ilhak planına karşı birlik mesajı

Anadolu Ajansı haberine göre;

GAZZE (AA) - Hamas ve Fetih Hareketi yetkilileri, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın bir kısmı ile Ürdün Vadisi'ni ilhak etme planına karşı ulusal birliğin sağlanması gerektiğini belirtti.


Fetih Hareketi Merkez Komite Üyesi Ahmed Hillis ile Hamas'ın Ulusal İlişkiler Büro Başkanı Husam Bedran, Filistin televizyonuna ortak demeç verdi.


Bedran, tüm Filistinli grupların "Yüzyılın Anlaşması" ve ilhak planlarını boşa çıkarmak için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi.


İsrail'e Filistin halkının bir bütün olduğu mesajını vermek için Hamas ve Fetih Hareketinin kitlesel halk hareketlerinin ayrıntıları üzerinde anlaşma sürecinde olduğunu belirten Husam Bedran, "İsrail, halkımızdan özellikle de Filistin hareketlerinden hiç bir tepki görmeden tasfiye planlarına ve düşmanlığına devam edebileceğini zannetti." dedi.


Hillis ise İsrail'in planlarına karşı başta Hamas ve Fetih olmak üzere Filistin halkının birlik halinde mücadele ettiğini kaydetti.


Gazze'nin bu planlara karşı yürütülen mücadelenin dışında tutulamayacağını dile getiren Ahmed Hillis, "Filistinli taraflardan hiçbiri siyasi bölünmüşlük devam ederken başarı kazanamaz. Uzlaşma için ödenecek bedel, bölünmüşlüğün bedelinden daha büyük olamaz. Filistin halkının işgal karşısında tek yürek olduğunu söylüyoruz." diye konuştu.


Hamas'ın Gazze'de yönetime geldiği 2007 yılından bu yana Fetih Hareketi ile aralarında siyasi bölünmüşlük yaşanıyor. Aradan geçen 13 yılda iki hareket arasında imzalanan çok sayıda anlaşma ise yaşanan anlaşmazlıklar yüzünden hayata geçirilemedi.


- İsrail'in Batı Şeria'daki bölgeleri "ilhak" planı


ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da açıkladığı sözde Orta Doğu Barış Planı'nda, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.


ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.


İsrail'de Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Bölgesel İşbirliği Bakanı Ofir Akunis, 1 Temmuz'da İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan bazı bölgeleri temmuz ayı başından itibaren "ilhak" etme planının ilerleyen bir tarihe ertelendiğini belirtmişti.


Plana son halinin verilmesi için İsrail ve ABD'li yetkililerin görüşmelere devam ettiğini kaydeden Akunis, planın temmuz ayı sonunda hayata geçirilmesini beklediğini ifade etmişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English