Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Halk kütüphanesi yeni yerinde hizmete açıldı

Konya'nın Kulu ilçesindeki Halk Kütüphanesi, taşınmasıyla birlikte yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

Halk kütüphanesi yeni yerinde hizmete açıldı
1600 metrekare kullanım alanına sahip ve 5 katlı olan yeni halk kütüphanede yaklaşık 20 bin kitap bulunuyor. Kütüphanede ayrıca konferans salonu, okul öncesi çocuk bölümü, ödünç verme birimi, engelli bölümü, okuma salonu, sessiz okuma salonu, multimedya dijital okuma salonu, arşiv, mescid, teknik hizmetler, cep sinema, fotokopi odası, grup çalışma odaları, maker atölyesi ve oyun salonu yer alıyor.

Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan, tefrişatı ve taşınması tamamlanan ve hizmete açılan Kulu İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kaymakam Budan, burada yaptığı açıklamada ilçeye yakışan ve tam teşekküllü bir kütüphanenin kurulduğunu belirterek, vatandaşların hizmetine açıldığını söyledi.

Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan yaptığı açıklamada; " Şu an Kulu İlçe Halk kütüphanemizdeyiz. Biliyorsunuz daha önceki İlçe Halk Kütüphanemiz gerek fiziki koşulları itibariyle gerekse bulunduğu konum itibariyle kullanıcılarımızın özellikle öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak duruma sahip değildi. 2018 yılında bu inşaatımızın başlaması ve sonrasında 2020 yılında bitmesiyle birlikte binamızın bir kısmı İlçe Öğretmenevi Müdürlüğümüz ve diğer yarısı yaklaşık 1600 metrekare kullanım alanı, 5 katlı olan şu an içinde bulunduğumuz Kulu İlçe Halk Kütüphanesi olarak vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Burada yaklaşık 20 bin kitabımız var. Bu 20 bin kitabımız kullanıcılarımızın ve vatandaşlarımızın hizmetinde bulunuyor. Buradaki 1600 metrekare toplam alanda bir katımızda oyun salonları, bir katımızda kitap dökümantasyon beceri atölyeleri, cep sinemamız aynı zamanda grup çalışmalarının yapılacağı odalarla düzenlendi. Ayrıca yaklaşık 100 kişilik bir konferans salonumuz da hazır hale getirildi. Bu binanın ve tefrişatın şuan içinde bulunduğumuz ortama hazırlanmasında Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğümüzün çok büyük katkısı var. Onlar ciddi emek ve ödenek ayırarak Kulu İlçe Halk Kütüphanemizin içinde bulunduğumuz halinin tefrişatını gerçekleştirdiler. Bu vesileyle başta sayın Valimize,  Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğümüze ve Konya İl Kültür Turizm Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Burada yaklaşık 20 bin kitabımız, 1600 metre kare alanımız ve yaklaşık 2 bin 500 üye sayımız var. Bu 2 bin 500 üye sayımız ilçemizde şu an hazırda bulunan bu binamızı çok rahat kullanabilirler. Belki yeni açıldığı, tefrişatı yeni bittiği için vatandaşlarımız tam anlamıyla haberdar olmamış olabilir. Şu an kitap ödünç alma-verme, çalışma ve tüm etkinliklerde hazır ve tüm kullanıcılarımızın kullanımına açılmıştır. Bu vesileyle tüm halkımızı Kulu İlçe halk kütüphanemize gerek çalışmalar için gerek ödünç kitap almaları için bekliyoruz. Aynı zamanda 4-6 yaş grubu için de özel çalışma odası, okuma odası,oyun odası, bebek bakım odası bulunuyor. Burası başlı başına tam teşekküllü bir İlçe halk kütüphanemiz oldu. Bence örnek de bir kütüphanemiz oldu. Ben bu vesile ile emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah burası tabi ne kadar çok kullanılırsa ne kadar çok öğrencimiz, kullanıcımız buradan faydalanırsa, ne kadar çok kitap elden ele dolaşırsa inanıyoruz ki bu yapılan emekler yapılan masraflar yerine ulaşmış olacaktır. Biz tüm vatandaşlarımızı Kulu İlçe halk kütüphanemizin materyallerinden, çalışma ortamından faydalanmaya davet ediyoruz. Teşekkür ederim." dedi.

Ertan Özkök/Kulu

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 7
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English