Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Halis Buğday, Trakya çiftçisinin yüzünü güldürdü

Kovid-19 salgını ile birlikte gıda tüketiminin artması tarım ve tarımsal üretimin önemini bir kez daha ortaya çıkarırken, üstün kalite ve veriminin yanı sıra yerli olmasıyla öne çıkan Halis ekmeklik buğday çeşidi göz kamaştıran görüntüsü, verimi, soğuğa ve hastalığa dayanıklılığı, yüksek enerji, yüksek protein ve hektolitre değerleri ile Trakyalı çiftçilerden tam not aldı.

Halis Buğday, Trakya çiftçisinin yüzünü güldürdü
TAGEM‘e bağlı Sakarya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından on iki yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirilen ve 2018 yılında tescil edilen, üstün verimli ve un sanayicisinin istediği kalite değerlerine sahip bir ekmeklik buğday çeşidi olan Halis’in Türkiye’deki tek yetkili üreticisi ve dağıtıcısı Alp Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Alptekin İlgün, ekmeklik buğday çeşitlerine ilgiden memnun olduklarını belirterek, Halis çeşidinin yüksek verim ve kalite değerlerini gördükten sonra bu çeşidi tüm Türkiye’deki çiftçilerimize kazandırmak için talip olduk. Çeşidimiz ekildiği bölgelerden biri olan Trakya Bölgesinde firma teknik danışmanımız Prof. Dr. Süleyman Soylu ve Sakarya Tarımsal Araştırma Enstitüsü buğday ıslahı sorumlusu Dr. Lütfü Demir ile tarla gözlemlerimizi yaparak, üreticilerimizle görüştük. Sonuçların hem çeşidimiz hem de çiftçimiz adına çok iyi olmasından mutluyuz. Tarla gözlemlerimizde bizlerle birlikte olan çiftçilerimize,  çiftçi kooperatifleri yetkililerine, ziraat odalarına, bölge borsa yetkililerine, çeşidimizin Trakya çiftçisine tanıtıldığı DLG Fuar temsilcilerine ve paydaş kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Devletin yetkili kurullarından büyük bir titizlik ve yıllarca süren denemelerden sonra verim ve kalite değerleriyle üstün kalite tescili alan Halis çeşidimizin Trakyalı çiftçilerimizin gözdesi olacağına inanıyorum.” dedi.

Halis Buğday çeşidini ilk kez eken Lüleburgaz Hamitabat köyünden ve Trakya bölgesinin önder çiftçilerinden Nuray Dilber, çeşidin başak yapısı, dolgunluğu, kardeşlenme kapasitesi, hastalık ve soğuğa dayanıklılığı ile ekilen çeşitler içinde kendini belirgin olarak gösterdiğini belirterek, “Çevremizdeki komşu çiftçiler de sık sık tarlamızı ziyaret ederek çeşitle ilgili bilgi aldılar. Tarlamızı gören birçok arkadaşımız önümüzdeki dönem tohum tedarik etme imkanı olursa Halis çeşidini ekmek istediklerini belirttiler. Çeşidin üstün özellikleri yanı sıra yerli olması da bizler için gurur kaynağı oldu.” diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English