Son Dakika Haberler

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Paris'teki emeklilik reformu protesto gösterilerini yakından takip ederken gözünden yaralanan AA foto muhabiri Mustafa Yalçın için Genel Müdür Şenol Kazancı'ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, foto muhabiri Mustafa Yalçın'ın Fransa'da yaralanması dolayısıyla Anadolu Ajansı'na (AA) geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.


AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı'nın makamında gerçekleşen görüşmede, Arslan, geçtiğimiz hafta Paris'teki emeklilik reformu protesto gösterilerini yakından takip eden foto muhabiri Mustafa Yalçın'ın yaralanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.


Yalçın'ın AA'nın dünya çapında fotoğraf çeken özel foto muhabirlerinden biri olduğunu ifade eden Arslan, "Kendisiyle Fransa'da tanışma imkanım olmuştu. Özellikle Türk Milli Takımı'nın asker selamını Fransız rejisine rağmen bize ulaştırmıştı. Cannes Festivali'ne akredite olan tek fotoğrafçımız. Çektiği fotoğraflar pek çok Fransız gazetesinde ve dergisinde kapak olmuş birisi." ifadelerini kullandı.


Dünyanın değişik bölgelerinde olayın protesto edildiğini anımsatan Mahmut Arslan, "Gerçekten aklı başında dünyanın değişik bölgelerindeki makul insanlar bunu protesto etti. Biz de 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle, 100. yılına girmeye hazırlanan Ajansımıza, bir asırlık geçmişinde özellikle dünyadaki insan hakları ihlallerini milletimize ve dünyaya duyurma konusundaki hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.


Basın çalışanlarının, insan hakları anlamında toplumun görmesi gereken pek çok konuyu kamuoyuna duyurduğunu ifade eden Arslan, dünyanın özellikle Suriye'de ve Mısır'da yaşanan olumsuzlukları AA üzerinden öğrendiğini söyledi.


Anadolu Ajansının son dönemdeki başarılarından dolayı Genel Müdür Kazancı nezdinde bütün çalışanları tebrik eden Arslan, şunları kaydetti:


"Mustafa Yalçın'a Ajansımızın her konuda destek olacağına inanıyorum. Fotoğrafçının en önemli organı gözü. O yüzden bilerek hedef alındığını düşünüyoruz. Yanındaki arkadaşlar da uluslararası anlamda önemli kişiler, sanki bilerek hedef alınmış ve susturulmak isteniyor. Fransa'nın bu iki yüzlü, çifte standartlı tutumunu biz de dünyaya da duyurmaya çalışıyoruz. Bu konudaki desteğinize teşekkür ediyorum."


- Kazancı'dan teşekkür


AA Genel Müdürü Kazancı da Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Arslan'ın, sadece Paris'teki olayda değil Ajans çalışanlarına, kurumun binalarına yönelik saldırılarda her zaman yanlarında olduğunu vurguladı.


Hem Mustafa Yalçın hem eşiyle irtibat halinde olduklarını ifade eden Kazancı, "Oradaki arkadaşlarımız da kendilerine yardımcı olmak için çabalıyor. Ayrıca hem tedavi sürecini hem de hukuki süreci takip açısından farklı girişimlerimiz oldu. Cumhurbaşkanlığımıza, Dışişleri Bakanlığımıza, Sağlık Bakanlığımıza ve Paris Büyükelçimize çok teşekkür ediyoruz. Bu ve benzeri hadiselerde Hak-İş'in yanımızda olması bize güç veriyor. " dedi.


Ziyarette AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu da hazır bulundu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English