Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Haiti'de çeteden taleplerinin karşılanmaması halinde kaçırdığı 17 misyoneri öldürme tehdidi

Anadolu Ajansı haberine göre;

PORT-AU-PRINCE (AA) - Haiti'de çete, isteklerinin yerine getirilmemesi halinde kaçırdığı ABD merkezli misyoner grubun 17 üyesini öldüreceğini açıkladı.


Çete lideri Wilson Joseph, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, ABD'li ve Haitili yetkililere seslendi.


Joseph, taleplerinin karşılanmaması durumunda ABD'li misyonerleri infaz edeceğini duyurdu.


Yakın zamanda öldürülen çete üyelerinin intikamını alacağını vurgulayan Joseph, Haiti Başbakanı Ariel Henry ve Haiti Emniyet Genel Müdürü Leon Charles'i tehdit etti.


Söz konusu paylaşımın ardından, Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Charles'in görevden alındığı kaydedildi.


Açıklamada, demokrasi yolunda ilerlemek için asayişin korunması ve normale dönüşün sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.


Kaçırılanların 16'sının Amerikalı, 1'inin Kanadalı olduğu, her kişi için 1 milyon dolar istendiği, krizde çeteyle müzakerelerin 6'ncı gününde olduğu kaydediliyor.


Öte yandan, Haitili bir sürücünün de misyonerlerle kaçırıldığı ve toplam rakamın 18 kişi olduğu aktarıldı.


Ohio merkezli Christian Aid Ministries adlı kuruluşa göre, misyonerler Haiti'de bir yetimhane inşa ettikten sonra ABD'ye dönerken kaçırıldı.


İnsan Hakları Analiz ve Araştırma Merkezine göre, misyonerlerin kaçırılması, ekimin ilk yarısında Haiti'de kaydedilen en az 119 adam kaçırma olayından biri.


Haitili yetkili, Associated Press'e, "400 Mawozo" adlı çetenin bir üyesinin kaçırılma olayının hemen ardından Christian Aid Ministries'in bir liderini arayarak fidye talebinde bulunduğunu söyledi.


Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, 19 Ekim'de yaptığı açıklamada, misyonerlerin serbest bırakılması için FBI'ın da ABD hükümetiyle koordineli şekilde çalıştığını belirtmişti.


Psaki, hükümetin ABD vatandaşlarının Haiti'yi ziyaret etmemesi konusunda çağrıda bulunduğunu ve bu grupların fidye almak için ABD vatandaşlarını hedef aldığını bildiklerini söylemişti.


Son dönemde çetelerin adam kaçırma hadiselerinde ciddi artış yaşandığı vurgulanıyor.


Haiti'deki Birleşmiş Milletler Entegre Ofisince geçen ay yayımlanan rapora göre, geçen yıl Haiti Ulusal Polisine en az 234 kaçırma olayı bildirilirken, 2021'in ilk 8 ayında bu rakam 328 oldu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English