Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gürcistan ile Azerbaycan arasında savunma alanında iş birliği eylem planı imzalandı

Anadolu Ajansı haberine göre;

TİFLİS (AA) - Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile Gürcü mevkidaşı İrakli Garibaşvili, iki ülkenin 2020'de savunma alanında gerçekleşecek iş birliğinin eylem planını imzaladı.


Hasanov resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Gürcü mevkidaşı İrakli Garibaşvili ile bir araya geldi.


Savunma Bakanlığında düzenlenen resmi karşılama töreninin ardından taraflar basına kapalı görüştü. Heyetler arası toplantıda Gürcistan ile Azerbaycan arasında savunma ve diğer alanlardaki iş birliği konuları ele alındı.


Toplantının ardından Hasanov ile Garibaşvili, iki ülkenin 2020'de savunma alanında gerçekleşecek iş birliğinin eylem planını imzaladı, ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.


Garibaşvili, dost ve komşu ülke Azerbaycan ile iş birliği yapılmasına son derece büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Azerbaycan sadece komşumuz değil Azerbaycan bizim dost ülkemizdir." dedi.


İki ülke arasında yüz yıllar boyunca ilişkilerin mevcut olduğuna dikkati çeken Garibaşvili, Gürcistan ile Azerbaycan'ın iki stratejik ortak ülke olduğunu hatırlattı.


Ülkeler arasında savunma alanındaki sağlam iş birliğinin bölgenin istikrar ve güvenliğine önemli katkı sağladığını kaydeden Garibaşvili, "Ülkem adına Azerbaycan devleti ve halkına Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine somut destek verdiği için teşekkür etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Hasanov ise Azerbaycan ile Gürcistan arasındaki tarihsel ilişkilerine değinerek, iki ülke ve halkları arasında dostane ilişkilerin mevcut olduğunu vurguladı.


"Azerbaycan Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne tam destek vermekte." diyen Hasanov, Azerbaycan'ın da Gürcistan'dan uluslararası arenada toprak bütünlüğü desteği aldığını kaydetti.


Bugün iki ülkenin bu yıl için savunma alanındaki iş birliği konusunda bir ortaklık anlaşmasını imzaladıklarını dile getiren Hasanov, anlaşmanın ikili tatbikat ve eğitimleri de içerdiğini bildirdi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English