Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gürcistan hükümeti erken seçimi kabul etmiyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

TİFLİS (AA) - Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, muhalefetin istediği erken seçimlerin yapılmayacağını belirterek "Ülkede erken seçim talep etmek için meşru bir dayanak yok." dedi.


Garibaşvili, AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in aracılığıyla muhalefetle dün yapılan görüşmeye ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Muhalefetin en önemli talebinin, erken seçim yapılması olduğunu hatırlatan Garibaşvili, erken seçimlerin yapılmayacağını söyledi.


Garibaşvili, erken seçim konusunun, hükümetin kırmızı çizgisi olduğunu belirterek "Erken seçim konusundaki ilkeli tutumumuz değişmedi. Bu değişmeyen bir çizgi, ele alınmayan bir konudur. Ülkede erken seçim talep etmek için meşru bir dayanak yok." ifadelerini kullandı.


Muhalefetle genel ve yerel seçimlerin reformları konusunda yapıcı bir görüşme yaptıklarını kaydeden Garibaşvili, söz konusu diyaloğun gelecekte de demokratik bir ortamda sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.


Ana muhalefet lideri Birleşik Ulusal Hareketi'nin Başkanı Nika Melia'nın tutuklanmasına ilişkin de Garibaşvili, Melia'ya yönelik yasal adımların atıldığını ve bu sürece müdahale etmesinin doğru olmadığını vurguladı.


Garibaşvili, Melia'nın kefalet parasını ödemesi halinde serbest kalacağını söyledi.


- Göstericiler tarafından Parlamentonun kuşatılmasına tepki


Melia'nın serbest bırakılmasını talep eden göstericilerin sabah saatlerde Parlamento binasının çevresinde toplanarak milletvekillerinin parlamentoya girmesini engellemeye çalıştığını hatırlatan Garibaşvili, göstericilerin davranışlarını, yasa dışı olarak nitelendirdi.


Garibaşvili, diyalogun sürdürülmesi için muhalefeti yapıcı olmaya çağırdı.


- Gürcistan'daki siyasi gelişmeler


Ülkede muhalefet, 31 Ekim 2020'de yapılan seçimlerin şeffaf olmadığını öne sürerek seçimlerin yenilenmesini istiyor ve sokak protestolarını devam ettirerek meclise girmeyi reddediyor.


İktidar ise seçimlerin şeffaf ve demokratik yollarla yapıldığını belirterek muhalefeti meclise girmeye davet ediyor.


Muhalif Melia'nın geçen hafta gözaltına alınması ve tutuklanması, ülkede yeni protestolara ve Tiflis'te parlamento binasının karşısında çadırların kurulmasına yol açtı.


Muhalifler, Melia'nın serbest bırakılmasını da istiyor.


Gürcistan'da resmi temaslarda bulunan Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Michel, iktidar ile muhalefet arasındaki siyasi krizin çözülmesi amacıyla tarafları dün müzakere masasında bir araya getirdi.


Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ile ülkedeki çeşitli muhalefet partilerinin liderleri, Michel'in daveti üzerine, basına kapalı toplantıda görüştü.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English