Son Dakika Haberler

Gürcistan, ülkeden tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya'da düzenlenen sözde devlet başkanlığı seçimlerine tepki gösterdi Gürcistan Dışişleri Bakanlığı: "Belli ki sözde devlet başkanlığı seçimleri Abhazya bölgesinde düzenlenen etnik temizliğin, devam eden yasa dışı işgalin ve bölgenin fiili ilhakına doğru atılan adımların meşrulaştırılması için bir sonraki başarısız girişimdir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TİFLİS (AA) - Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, ülkeden tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya'da bugün düzenlenen sözde devlet başkanlığı seçimine sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden, Rusya'nın desteklediği Abhazya'da bugün sözde devlet başkanlığı seçimlerinin yapıldığı belirtildi.

Söz konusu sözde seçimin Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine karşı atılan yasa dışı bir adım daha olduğu ifade edilen açıklamada, Abhazya bölgesinin Rusya tarafından işgal edildiğine, burada durumun Rusya'nın kontrolü altında olduğuna ve yıllar önce bölgede Gürcülere karşı etnik temizlik uygulandığına işaret edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Etnik temizlik sonucu Abhazya'dan yüz binlerce kişi mülteci durumuna düşmüşken, bölgede ise durum tamamen işgal gücünün (Rusya) kontrolü altındayken, bu sözde seçimlerin uluslararası hukuki ilkelere aykırı olduğu için doğal olarak onun yasal bir sonucu olamayabilir. Belli ki sözde devlet başkanlığı seçimleri Abhazya bölgesinde düzenlenen etnik temizliğin, devam eden yasa dışı işgalin ve bölgenin fiili ilhakına doğru atılan adımların meşrulaştırılması için bir sonraki başarısız girişimdir."

Rusya'ya 2008'deki Güney Osetya savaşı sırasında imzalanan ateşkes anlaşmasına uyma, Abhazya ve Güney Osetya'yı sözde bağımsız devletler olarak tanımaktan vazgeçme çağrısında bulunulan açıklamada, Rusya'nın, Gürcistan'ın sınırları içerisinde yapay bariyerler kurmaya, insan haklarını ihlal etmeye devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Rusya'nın provokasyonuna gereken karşılığın verilmesi için uluslararası hukukta mevcut tüm araçların kullanılacağının altı çizildi.

- Abhazya'daki sözde seçimler

Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya'da sözde devlet başkanı olmak için 9 aday yarışıyor. Adaylar arasında Abhazya'nın mevcut sözde devlet başkanı Raul Hacimba da yer alıyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English