Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Güngören'de kentsel dönüşüm için anlaşan komşu binalara ilave 1 kat imar hakkı tanınacak

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Güngören'de riskli binaların dönüştürülmesi için kolaylık sağlayan plan notlarının belediye meclisinde kabul edilmesinin ardından ilçe genelinde evini yenilemek isteyen yan yana iki komşu bina sakinlerinin anlaşması halinde ilave 1 kat inşaat hakkı verilecek.


Güngören Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Güngören'in tamamında kentsel dönüşümün hız kazanması ve vatandaşların depreme dayanıklı yaşam alanına kavuşması için 2019'da belediye meclisinden geçirilen plan notları, CHP'li meclis üyeleri ile Mimarlar Odası'nın itirazı üzerine Şehir Plancıları Odası'nın açtığı davada mahkeme kararıyla iptal edildi.


İptal edilen plan notları ile 2 yılda 8 bin kişi depreme dayanıklı evlerine kavuşurken, 5 bin kişi de ruhsat almak için sırada bekliyordu. Ancak bu gelişmenin ardından ruhsat bekleyen 5 bin kişi mağdur edildi. İptal edilen karara ilçe sakinleri tepki gösterirken, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, plan notlarının en kısa sürede yeniden meclisten geçirileceğini açıkladı.


Yapılan çalışmaların ardından bir ayda hazırlanan plan notları, belediye meclisinin 2021 Eylül ayı toplantısında yeniden görüşülerek kabul edildi. Kabul edilen kararlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde de oylanarak kabul edildi. Yeni kararlar ile ilçedeki kentsel dönüşüm ivmesinin hız kazanması amaçlanırken, binasını yenilemek isteyen ilçe sakinlerine de birçok avantaj sunuldu.


İlçede kentsel dönüşüm kapsamında öncelik, otopark sorununun çözümüne katkı sağlamaya, ilave katlardan kaynaklı uygulamada karşı karşıya kalınan sorunların aşılmasına, yeni ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulabilmesine verildi. Bu kapsamda üzerinde eski yapılar bulunan komşu iki parselin birleştirilerek birlikte ve yerinde kentsel dönüşüm ile yapılacak binalara yüzde 15 ilave imar hakkı tanındı. Bu uygulama sayesinde anlaşan binalara birer kat fazla inşaat alanı hakkı tanınırken, hem alta otoparkını yapabilmeleri hem de finansman desteğinden faydalanabilmeleri sağlandı.


Ayrıca alınan kararlar doğrultusunda ilçedeki ön bahçe mesafeleri 3 metreden 1,5 metreye çekilerek inşaat alanı kaybı engellendi. Bu kararla tartışma konusu olan metrekare düşüklüğü konusu da çözüme kavuşturuldu.


Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, sitelerin dönüşüm için başvurmaları halinde mevcut inşaat alanın üzerine yüzde 25 oranında imar artışı sağlanması da kararlaştırıldı.


Alınan kararlarla projelerde duraksamaya sebebiyet veren nedenler ortadan kaldırılırken, dönüşüme hız verilmesi ve vatandaşların bir an önce güvenli evlerine kavuşmaları hedeflendi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English