Son Dakika Haberler

GAP'a bağlı 9 ilde uygulanan teşviklerle sayısı 26'ya çıkacak OSB'lere sanayiciler yoğun ilgi gösteriyor GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karahocagil: "Bölgede yatırım yapmak isteyip de o yatırım alanını bulamayanlar var. Yani yatırım talepleri çok yüksek" "Gaziantep'in 180 kilometrelik limana ulaşma mesafesi tünellerle 100 kilometreye düşürülecek. Böylece çok ciddi bir kar ve rekabet gücü de sağlanmış olacak"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ŞANLIURFA (AA) - RAUF MALTAŞ - Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamındaki Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Adıyaman, Siirt, Şırnak ve Kilis'te teşviklerle sayısı 26'ya çıkması beklenen Organize Sanayi Bölgeleri'ne (OSB) sanayiciler yoğun ilgi gösteriyor.  

Türkiye'nin kalkınmasında ve ekonomik gelişmesinde öncü rol üstlenen OSB'lerin, teşvik yasalarının uygulanmasıyla kentlerin yanı sıra büyük ilçelerde de kuruluşu devam ediyor. Bölgede 16 olan OSB sayısının yeni kurulan ve kuruluşa hazırlananlarla 26'ya ulaşması bekleniyor.   

Yasanın en fazla avantajı sunduğu 6. bölge illerinin bulunduğu Güneydoğu'da kuruluşu yeni yapılan OSB'lerin her geçen ay istihdam ve üretime katkısı da artıyor.

Yaklaşık 20 bin kişinin OSB'lerde istihdam edildiği bölgede, inşaatı süren işletmelerin de faaliyete geçmesiyle 50 bin civarında kişiye yeni iş kapısının doğacağı belirtiliyor. 

Özellikle sanayinin az geliştiği kentlerin bulunduğu bölgede yaygınlaştırılan OSB'lerde fıstık, pamuk, mercimek ve buğday gibi tarım ürünlerinin işlendiği işletmelere daha fazla ağırlık veriliyor.

Bölgenin ekonomideki lokomotifi Gaziantep ve Şanlıurfa en fazla sanayicinin yatırım yaptığı iller arasında bulunuyor. 

- "15 milyarlık teşvik"

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede sulama, enerji ve sosyal çalışmaların yanı sıra sanayinin gelişimine yönelik projelere de ciddi anlamda destek verdiklerini söyledi.

Bölgedeki OSB sayısının teşvikle arttığını kaydeden Karahocagil, yeni OSB'lerdeki tesislerin de her geçen gün çoğaldığını dile getirdi.

Karahocagil, bölgede yaklaşık 15 milyarlık teşvik belgesi dağıtıldığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Şanlıurfa çok ciddi bir yatırım rakamı aldı. Diyarbakır'da, Batman'da, Mardin'de, Şırnak'ta, Siirt'te, Adıyaman'da çok ciddi yatırım istekleri ve talepleri doğdu. Zaten Gaziantep 6'ncı organize sanayisini oluşturuyor. Şanlıurfa 3'üncü organize sanayisini oluşturuyor. Diyarbakır ve Mardin 2'nci organize sanayi bölgesini kuruyor. Adıyaman organize sanayi bölgesini genişletiyor. Batman organize sanayi bölgesi güçlendi onlar da genişletme çalışması yapıyor. Bölgede yatırım yapmak isteyip de o yatırımı alanını bulamayanlar var. Yani yatırım talepleri çok yüksek."

- "Gaziantep'in limana ulaşımı 100 kilometreye düşecek"

GAP'ın gelecek dönemde bölgenin sanayi altyapısına daha fazla destek sunacağını vurgulayan Karahocagil, yatırımcılar için yeni alanların oluşturulmasının planlandığını kaydetti.

Karahocagil, Kilis ile Gaziantep sınırında, Türkiye'de ilk defa iki şehrin bir araya gelerek, Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni faaliyete geçirmeye hazırlandıklarını vurguladı.

Söz konusu OSB'nin faaliyete geçirilmesinin ardından bölgenin tünellerle direkt İskenderun Limanı'na bağlanacağını anlatan Karahocagil, "Burası Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olacak. Yaklaşık 30 dönümlük bir alan şu an ayrılmış, alt yapı çalışmaları başlamış durumda. Bu OSB Amanos Dağları'nın altından geçecek tünellerle İskenderun Limanı'na direkt bağlanacak. Gaziantep'in 180 kilometrelik limana ulaşma mesafesi tünellerle100 kilometreye düşürülecek. Böylece çok ciddi bir kar ve rekabet gücü sağlanmış olacak. Bu da bölge için gelecekteki en önemli projelerden biri" değerlendirmesinde bulundu. 

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English