Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Güney Kore Milli Günü resepsiyonu düzenlendi

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı: "Sınır komşusu olmasak da bugün çok yakın iki ülke olduk" Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik: "İki ülke arasındaki ilişkiler 2012'de stratejik ortaklığa yükseltilmiştir ve üst düzey iş birlikleri aktif şekilde yapılmaktadır"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, iki dost ülke olan Türkiye ve Güney Kore'nin, birbirlerini Kore Savaşı'nda tanımış olsalar da çok güçlü bağ kurduklarını belirterek, "Sınır komşusu olmasak da bugün çok yakın iki ülke olduk." dedi.


Güney Kore'nin Milli Gün resepsiyonu Ankara'da bir otelde düzenlendi.


Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona, Kaymakcı, Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, siyasetçiler, yabancı misyon temsilcileri, iş insanları, akademisyenler ve birçok davetli katıldı.


Davette bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Kaymakcı, Güney Kore'nin Milli Günü'nü en içten duygularla tebrik ettiğini söyledi.


Kaymakcı, Türkiye ve Güney Kore'nin, birbirini Kore Savaşı'nda tanımış olsa da çok güçlü bağ kuran iki dost ülke olduğunu ifade ederek, "Sınır komşusu olmasak da bugün çok yakın iki ülke olduk." diye konuştu.


İki ülkenin 2012'den bu yana süren stratejik ortaklığının ilişkilere farklı boyutlar kattığını vurgulayan Kaymakcı, Türkiye'nin Yeniden Asya girişiminin katkılarıyla da ilişkilerin ilerlemeyi sürdüreceğini kaydetti.


Kaymakcı, Türkiye ile Güney Kore'nin bölgesel ve uluslararası boyutta da dayanışma içinde olduğunun altını çizdi.


Büyükelçi Lee de hasat ayı ekimin Türkiye'de olduğu gibi ülkesinde de önemli bir anlam taşıdığını kaydederek, "Ekim ayının ilk günü olan 1 Ekim Silahlı Kuvvetler Günü, 3 Ekim 4354'üncü Ulusal Kurtuluş Günü, 9 Ekim dünyanın en bilimsel alfabesi olduğu söylenen Hangıl'ı (Kore alfabesi) anmak için düzenlenen Hangıl Günü'dür. Bugün ise Türkiye'de Kore kültürünü yaygınlaştıran Kore Kültür Merkezi'nin kuruluşunun 10'uncu yıl dönümüdür. Bu doğrultuda masalarınız Kore harfleri ve Kore geleneksel tatlıları ile süslenmiştir." ifadelerini kullandı.


Güney Kore ve Türkiye'nin binlerce yıllık tarihi bağları olduğunu anlatan Lee, iki ülkenin aynı toprakları paylaştığını, aynı dil köklerine sahip olduğunu ve iki halkın aynı soyağacını paylaştığını söyledi.


- "İlişkiler 2012'de stratejik ortaklığa yükseltilmiştir"


Lee, Kore Savaşı'nın iki ülke arasındaki en önemli tarihsel olaylardan biri olduğuna dikkati çekerek, "Kore ile Türkiye, 1957'den itibaren siyasi, ekonomik, toplumsal ve kültürel alanlardaki ilişkilerini daha da geliştirmektedir. İki ülke arasındaki ilişkiler 2012'de stratejik ortaklığa yükseltilmiştir ve üst düzey iş birlikleri aktif şekilde yapılmaktadır." şeklinde konuştu.


Ülkeler arasındaki ticaret hacminin 2020'de 7 milyar doları bulduğunu kaydeden Lee, Türkiye'de bulunan 180 Koreli şirketin Türk firmalarla aktif çalışarak Türkiye'nin ihracatına önemli katkıda bulunduğunu vurguladı.


Lee, resepsiyonun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını aşılarak günlük hayata dönülebilmesi için güzel bir adım olmasını diledi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English