Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;
Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelecek, Meclis Kültür, Sanat ve Yayın Kurulunca hazırlanan "Meclis sohbetleri" programına katılacak.

(TBMM/09.20/20.00)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Suriye ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi" konferansının bakanlar düzeyindeki ikinci gün oturumlarına katılacak ve gazetecilere açıklamada bulunacak.

(Brüksel)

2- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 9. Saraybosna İş Forumu'na katılacak, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic ve Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic ile görüşecek.

(Saraybosna)

3- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Anayasa Mahkemesi'nin 56. Kuruluş Yıl Dönümü" törenine katılacak.

(Ankara/10.30)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bakanlık ile UNICEF arasında dezavantajlı çocukların korunması, gelişim ve katılım haklarından yararlanabilmelerinin güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan "2018-2019 Ortak Çalışma Planı"nın imza töreni ile Türk Tarih Kurumu ve Birlik Vakfı Ankara Şubesi'nin düzenlediği Bacıyan-ı Rum ‘'Anadolu Kadın Teşkilatları'' konulu sempozyuma katılacak.

(Ankara/13.00/14.00)​

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 7. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu ile Kahramakazan DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/09.30/11.00)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 57. Alaya Vefa Yürüyüşü programına katılacak.

(Çanakkale/05.00)

7- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İl Göç Müdürleri Toplantısı'na iştirak edecek.

(Adana/10.00)

8- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ile Güney Afrika Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Eğitim İşbirliği Anlaşması" İmza Törenine katılacak.

(Ankara/12.00)

9- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kahramankazan Belediye Meydanı'nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış programına iştirak edecek.

(Ankara/11.00)

10- TBMM'den

- Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, ikisi vakıf olmak üzere 15 üniversite kurulmasını öngören kanun tasarısı görüşülecek.

(TBMM/11.00)

- KİT Komisyonunda, Türkiye Kömür Kurumu Genel Müdürlüğünün 2015-2016 yılı hesapları ele alınacak.

(TBMM/11.00)



EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, valiliği ziyaret edecek, Balıkesir Üniversitesi Teknokent temel atma törenine, bir fabrikanın açılışına, Marangozlar Sitesi temel atma törenine katılacak, büyükşehir belediyesini ziyaret edecek. Özlü ayrıca, Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda AK Parti Siyaset Akademisi programına iştirak edecek.

(Balıkesir/11.30-16.00/Yalova/19.30)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba 3.Yerel Tohum Buluşmaları Şanlıurfa etkinliğine katılacak.

(Şanlıurfa/12.30)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Büyük Veri, Online Platformlar ve Rekabet Hukuku Programı'na ve The Galata İstanbul Hotel Mgallery By Sofitel açılışına iştirak edecek.

(İstanbul/10.00 / 15.00)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıklayacak.

(Ankara/14.00)



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin)



GÜNCEL

1- Anayasa Mahkemesinin 56. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anayasa Mahkemesinde tören ve "Bireysel Başvurunun 5 Yılının Değerlendirilmesi" konulu sempozyum düzenlenecek.

(Ankara/10.30/13.30)

2- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İslam ve Kadın: Güncel Dini Meselelere Çözüm Odaklı Yaklaşımlar" çalıştayı açılışına katılacak.

(Ankara/10.00)

3- FETÖ davaları

- Akıncı Üssü darbe davasında 473 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili FETÖ elebaşı Gülen'in de aralarında bulunduğu 171 kişinin yargılanmasına Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgal edilmesi ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin 14'ü eski polis 117 sanığın yargılanması, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde sürecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişimi öncesinde 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda yapılan toplantı ile kalkışma günü tugayda yaşananlar ve burada darbecilerle çatışan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 4 kişinin şehit edilmesine ilişkin 50'si tutuklu 132 sanığın yargılanmasına İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında, 161'i tutuklu 478 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması görülecek.

(Konya / 09.30)

- Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın şehir yapılanmasına ilişkin 12'si tutuklu 43 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Sakarya / 09.00)



SPOR

1- Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Riva'da toplanarak saha olayları nedeniyle tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle ilgili kararını açıklayacak.

(İstanbul/13.00)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Almanya'nın Bayern Münih ekibi ile İspanya'nın Real Madrid takımı karşılaşacak.

(Münih/21.45)

3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek finalinde BOTAŞ-Çukurova Basketbol ve Yakın Doğu Üniversitesi-Galatasaray maçları yapılacak.

(Ankara/18.00/İstanbul/19.00)

4- TEB BNP Paribas İstanbul Cup, Garanti Koza Arena'da devam ediyor.

(İstanbul)





***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English