Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920




1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "1. Su Şurası"na Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantı ile iştirak edecek.


(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ankara Üniversitesi 75. Yıl Kutlama Programı ve 2021-2022 Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılacak, akademik yılın ilk dersini verecek.


(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


3- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "1. Su Şurası"na katılacak.


(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Susuz'da Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kadın üyeleriyle, Halk Eğitim Merkezi'nde muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya gelecek. Susuz Belediyesi'ne, Çamçavuş köyüne ve Kasaplar Çarşısı esnafına ziyarette bulunacak Kılıçdaroğlu, "Üye Katılım Toplantısı"na iştirak edecek.


(Kars/09.00-14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)




YASAMA YÜRÜTME SİYASET


1- TBMM Genel Kurulunda, Kooperatifler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.


(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)




EKONOMİ FİNANS


1- Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye-Afrika 3. Ekonomi ve İş Forumu kapsamında, Afrika Birliği Komisyonu Komiseri Albert Muchanga ile görüşecek, "Türkiye-Afrika Ortaklığını Derinleştirme: Ticaret, Yatırım, Teknoloji ve Lojistik" konulu Bakanlar Toplantısı'nda açıklama yapacak.


(İstanbul/09.30/12.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu Toplantısı'nda faiz kararını açıklayacak.


- TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini duyuracak.


(Ankara/14.00/14.30)


3- TÜİK, ekim ayı Tüketici Güven Endeksini, yılın ikinci çeyreğine ilişkin hanehalkı yurt içi turizm istatistiklerini açıklayacak.


(Ankara/10.00)




DÜNYA DİPLOMASİ


1- Suriye Anayasa Komitesi görüşmelerinin 6'ncı turu Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen'in ara buluculuğunda devam edecek.


(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- İki gün sürecek AB Liderler Zirvesi'nin ilk gün toplantısı yapılacak.


(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)


3- NATO Savunma Bakanlarının iki günlük toplantısı başlayacak.


(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)


4- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularına ilişkin gelişmeler izleniyor.


(Kabil/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)




GÜNCEL


1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)




SPOR


1- UEFA Avrupa Ligi gruplarında 3. hafta maçları tamamlanacak; D Grubu'nda Fenerbahçe, Belçika'nın Royal Antwerp takımını konuk edecek; E Grubu'nda Galatasaray deplasmanda Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımıyla karşı karşıya gelecek.


(İstanbul/19.45/Moskova/22.00) (Fotoğraflı)


2- A Milli Kadın Futbol Takımı, 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri H Grubu'nda Bulgaristan'la karşılaşacak.


(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)


3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 5. haftasında Anadolu Efes, Rusya'nın Unics Kazan takımını konuk edecek; Fenerbahçe Beko, İspanya'nın Real Madrid takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.


(İstanbul/20.00/Madrid/22.00) (Fotoğraflı)


4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nın 2. haftasında deplasmanda, B Grubu'nda Elazığ İl Özel İdare Romanya'nın ACS Sepsi-SIC takımıyla, D Grubu'nda Nesibe Aydın İsrail'in Neve David Ramla takımıyla karşılaşacak.


(Sfantu Gheorghe/19.00/Ramla/21.00) (Fotoğraflı)


5- Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nin 4. haftasından Tekirdağspor-Kastamonu Belediyespor karşılaşması oynanacak.


(Tekirdağ/14.00) (Fotoğraflı)


6- Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu (TMPF) Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılacak.


(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)




ÖZEL HABER


1- Tüm eğitim kademelerinde yardımcı kaynaklar kasımdan itibaren ücretsiz dağıtılacak


- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer:


- "Bakanlığımızın hazırladığı destekleyici öğretim materyalleri ve yardımcı kaynakların dijital ortamda ücretsiz erişimini artırırken diğer taraftan da basılarak tüm okullara, tüm sınıflara dağıtılmasıyla ilgili karar aldık"


- "(Ücretsiz ders kitapları) 2021 yılından sonra da bu hizmet aynı şekilde devam edecek"


(Sefa Şahin/Ankara)


2- Dünyada nakliye fiyatları arttı, Türkiye yatırımcıya sunduğu avantajlarla öne çıktı


- Türkiye'yi diğer alternatiflere kıyasla rekabetçi kılan unsurlar arasında coğrafi konumu, ulaşım ağı, demografik yapısı ve yatırımcıya sunduğu kolaylıklar dikkati çekiyor


- Ülkede çeşitli vergi türlerinde sağlanan muafiyet ve indirimlerin yanı sıra yatırımcılara faiz oranı desteği, sermaye katkısı, altyapı, enerji, eğitim ve kredi desteği ile alım garantisi gibi teşvik unsurları da sunuluyor


- Türkiye'de 1225 Ar-Ge merkezi, 89 teknokent, 350'den fazla OSB bulunuyor


- Houston Üniversitesi Tedarik Zinciri ve Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi Margaret Kidd:


- "Türkiye'de üretim, Çin fabrikalarında yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle oluşan belirsizliklerin yanı sıra nakliye ve konteyner fiyatları düşünüldüğünde Avrupa ülkeleri için daha avantajlı olabilir"


- "Batı Avrupa'ya kıyasla Türkiye'deki genç, iyi eğitimli iş gücü havuzu, avantajlı iş gücü maliyeti avantajı, özellikle giyim, mobilya ve otomotiv endüstrileri için Türkiye'de üretimin düşünülmesinde zorlayıcı bir neden sunuyor"


(Zeyrnep Çetinkaya/Ankara)


3- Togo Dışişleri Bakanı Dussey, ülkesinin kazan-kazan temelinde yeni partnerler aradığını söyledi:


- "Togo fiziken küçük bir ülke olabilir ama Lome limanı, Gine Körfezi'ndeki tek doğal liman. Birçok ülkeye Lome limanından deniz ticareti yapılıyor"


- "En çok önem verdiğimiz yatırım alanı tarım. Birçok ürün yetiştiriyoruz ama işlemesini yeteri kadar yapamıyoruz. Tarım alanına yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcıları Togo'ya davet ediyoruz"


- "THY gelecek sene seferlere başlayacak, iki ülke bu konuda mutabık, sadece teknik bazı detaylar var"


- "(Attığı Türkçe tweetler hakkında) Dünyada ve Togo'da birçok Türk dostum var. Ben de birkaç kelime Türkçe biliyorum ama tweet konusunda onlardan yardım alıyorum, bazı düzeltmeler yapıyorlar. Şimdilik isimleri bende kalsın"


(Fatma Esma Arslan/Lome)








***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English