Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920




1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'na başkanlık edecek.


- Erdoğan, güven mektubu sunacak Azerbaycan Büyükelçisi Reşad Mammadov ve Avustralya Büyükelçisi Miles Robert Armitage'i ayrı ayrı kabul edecek.


(Ankara/14.00/16.30/17.15)


2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Programı'na katılacak ve akademik yılın ilk dersini verecek.


(Ankara/14.00)




YASAMA YÜRÜTME SİYASET


1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun, MEXT Teknoloji Merkezi'nde düzenlediği "Ortak Paylaşım Forumu"na iştirak edecek.


(İstanbul/10.00)


2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Galata Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılacak


(İstanbul/11.00)


3- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şehir merkezinde, Zile'de, Turhal'da esnafı ve Zile Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.


(Tokat/13.10-17.35)


4- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Artuklu Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni"ne ve üniversitedeki "Sosyal Yaşam Merkezi" açılışına katılacak. Partisinin İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na iştirak edecek Kurtulmuş, Tiyan Un Fabrikası'na da ziyarette bulunacak.


(Mardin/10.00-17.30)


5- TBMM Genel Kurulunda, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.


(TBMM/14.00)




EKONOMİ FİNANS


1- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Pamukluk Barajı Su Tutma ile Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği programlarına katılacak, yaş meyve sebze ihracatçıları ile balıkçılar, üreticiler ve temsilcileriyle toplantı yapacak, çeşitli temaslarda bulunacak.


(Mersin/09.35-20.15)


2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ağustos ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.


(Ankara/10.00/14.30)


3- TÜİK, eylül ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksini, 2020 yılı kurumsal sektör hesaplarını duyuracak.


(Ankara/10.00)




DÜNYA DİPLOMASİ


1- Türk Konseyi Ulaştırma Bakanları 5. Toplantısı'na, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Türk Konseyi Aksakallar Keneşinin Türkiye Üyesi Binali Yıldırım, onur konuğu olarak katılacak.


(Budapeşte)


2- Libya Dışişleri Bakanı Necla Manguş, Ankara'da temaslarda bulunacak.


(Ankara)


3- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularına ilişkin gelişmeler izleniyor.


(Kabil/Ankara)




GÜNCEL


1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor.


2- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri Tanıtım Toplantısı'na katılacak. Erbaş, Emekli İmam-Hatip Lisesi Öğretmenleriyle Buluşma etkinliğine iştirak edecek.


(Ankara/10.30/Sakarya/17.00)




SPOR


1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Şırnak İl Başkanlığını ziyaret edecek, Kültür Şöleni etkinliği kapsamında düzenlenen ses yarışmasının finalini izleyecek.


(Şırnak/16.00/18.00)


2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 4. haftasında Fenerbahçe Beko, Rusya'nın UNICS Kazan takımını konuk edecek.


(İstanbul/20.45)


3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nın ilk haftasında, D Grubu'nda iki Türk ekibi Nesibe Aydın ile Bellona Kayseri Basketbol karşı karşıya gelecek. A Grubu'nda Hatayspor, Rusya'dan WBC Enisey'i konuk edecek, C Grubu'nda ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor, Belarus deplasmanında Horizont, F Grubu'nda OGM Ormanspor, Rusya'da Nika Syktyvkar karşısına çıkacak.


(Ankara/16.30/Hatay/18.30/Molodechno/Syktyvkar/19.00)




ÖZEL HABER


1- Otizmli oğlunun hem babası hem doktoru


- Otizm denildiğinde hem bu alanda çalışan bir hekim hem de kendi tabiriyle "damdan düşen bir baba" olan Doç. Dr. Nusret Soylu, bu rolleri yönetmekte zorlandığı zamanlar olsa da klinisyen rolünün ebeveynlik, ebeveynlik rolünün de klinisyen rolüne kattığı şeylerin olduğunu düşünüyor


- İÜ Çapa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nusret Soylu:


- "Hayatta en çok şey öğreten kişileri listeleyin deseniz, listenin başında oğlum Ali yer alır. Ali benim mürşidimdir. Hayatınızın odağını kaçırmamanızı sağlıyor. Konfor odaklı değil, değer odaklı yaşamayı öğretti bana Ali. Çünkü böyle bir zorlukla yaşarken o değerlerle irtibatınızı koparmamanızı öğretiyor otizm. Şefkati, kabulü öğretiyor"


- "Aileler bazen bir aile hekimine gittiklerinde ya da çocuğun rutin gelişimini takip eden bir çocuk doktoruna sorduklarında 'Erkek çocuğudur, geç konuşur.' gibi bazı yanıtlar alınabiliyor ve bu durum, tanı konmasını geciktiriyor. Ailelerin içine çocuğun gelişimiyle ilgili bir kurt düştüyse mutlaka bir aile hekimi veya bir çocuk doktoru değil, bir çocuk psikiyatristinin değerlendirmesi çok önemli"


(Çiğdem Alyanak/İstanbul)


2- "Suya göre tarım" başladı, hem tasarruf hem verimlilik arttı


- Çeltikte damlama sulama yöntemi uygulanarak, su tüketimi yüzde 50 azaltıldı


- Suyu daha az tüketen bitkilerin tercih edilmesiyle nadasa bırakılan alan geçen yıl 2,1 milyon dekar daraltıldı


- Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir:


- "Suya göre tarımı planlayan, ekim desenini oluşturan, bitki ve tohum seçen, özellikle kuraklığa toleranslı çeşitlerle de çiftçimizin ekim yapmasını sağlayan bir modellememiz var"


(Mustafa Çalkaya/Ankara)


3- Türkiye'de 9 ayda 2 milyon 118 bin gayrimenkul satış işlemi yapıldı


- Bu işlemlerden 919 bin 972'sini konut, 375 bin 986'sını arsa, 573 bin 982'sini tarla, 93 bin 649'unu iş yeri, geri kalanını diğer taşınmazlarla ilgili satışlar oluşturdu


- En çok satış işlemi yapılan iller sıralamasında İstanbul, Ankara ve İzmir ilk üçte yer aldı


(Yıldız Nevin Gündoğmuş/Ankara)






***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English