Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

GÜNCELLEME - Muğla'da kuvvetli rüzgar ve sağanak etkili oluyor

YENİ DETAYLAR EKLENDİ

Anadolu Ajansı haberine göre;

MUĞLA (AA) - Muğla'da kuvvetli rüzgar ve yağış nedeniyle tarım arazileri su altında kaldı, ağaçlar devrildi, bazı evlerin çatısı uçtu.


Menteşe ilçesinde kuvvetli sağanak ve rüzgar etkili oluyor. İlçenin Düğerek, Yaraş, Ortaköy, Yeniköy mahalleleri ile Karabağlar Yaylası mevkisindeki bazı tarım alanlarını su bastı.


Emirbeyazıt Mahallesi Cemil Şerif Baydur Sokağı'ndaki bir ağaç, sabah saatlerinde şiddetli rüzgarın etkisiyle gövdesinden ayrılarak, bir apartmanın bahçesine devrildi.


Herhangi bir can ve mal kaybının meydana gelmediği olayın ardından haber verilmesi üzerine Menteşe Belediyesi ekipleri, devrilen ağacı budadıktan sonra bulunduğu yerden kaldırdı.


Fethiye ilçesinde sağanak nedeniyle denizin rengi değişti. Sahile vuran dalgalar yürüyüş yoluna kadar etkisini gösterdi.


Şiddetli yağış ve fırtına Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz'de de etkili oldu. Ortaca'da bir binanın sac çatısı uçtu. Bazı ağaçlar ve telefon direkleri devrildi.


Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi'nde de bazı tarım arazileri, narenciye ve nar bahçeleri de suyla doldu.


- Marmaris'te fırtına etkili oldu


Marmaris ilçesinde, gece saatlerinden itibaren etki gösteren fırtına 170 ağacı devirdi.


Saatteki hızı 130,7 kilometre ölçülen fırtına nedeniyle, limandaki bazı tekneler batma riskine karşı açıkta demir atarak bekledi.


İlçede iki otobüs durağı, trafik yön tabelaları, yat limanında elektrik panoları ve banklar devrildi.


Devrilen ağaçlar ve çatılardan kopan parçalar çok sayıda otomobile zarar verdi. Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, devrilen ve devrilmesi muhtemel ağaçları kaldırdı. Derelerde oluşan çamurlu suyun dökülmesiyle sahil boyunda deniz kahverengiye döndü.


- En fazla yağış Menteşe'ye düştü


Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri il genelinde yaşanan su baskınlarına müdahale etti. Muğla il genelinde en fazla yağış 94.2 kilogram ile Menteşe ilçesine düştü. Ekipler, Menteşe'nin kırsal bölgelerinde şiddetli yağış nedeniyle mahsur kalan vatandaşların yardımına koştu.


Menteşe'ye son 24 saatte 94.2, Milas'a, 52.6, Ula ilçesine 49.7, Köyceğiz'e 47.9, Kavaklıdere'ye 44.2, Yatağan'a 38.2, Marmaris'e 26.7, Fethiye'ye 29, Ortaca'ya 21.3, Datça'ya 16.0, Dalaman'a 9.8, kilogram yağış düştü.


MUSKİ ekipleri de sağanak nedeniyle meydana gelen su baskınlarına müdahale etti. Etkili olan sağanak sonrasında Menteşe'de 2, Marmaris'te ise bir konutta su baskını yaşandı.


Menteşe ilçesi Çiftlik Mahallesi'nde prefabrik evin çatısı uçtu. Bayır Mahallesi'nde bir evin kazan dairesinde su baskını meydana geldi. Yatağan ilçesi Bozüyük Mahallesi'nde ağaç devrilmesi sonucu bir araç yolda kaldı.


Fethiye ilçesi İnlice Mahallesi'nde ise ahşap prefabrik ev fırtına dolayısıyla devrildi. Evde bulunun iki kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.


Dalaman Bülüşlü mevkisindeki 500 köpek, 120 kedinin barındığı Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Hayvan Dostları Derneğinde (HAYDOS) de su baskını oluştu.
Su dolu alanlar görevlilerce temizlendi.


Büyükşehir Belediye ve Telekom ekipleri oluşan hasarları gidermek için çalışıyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English