Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

GÜNCELLEME - Mersin'de bir kişinin ölü bulunmasına ilişkin gözaltına alınan 7 zanlıdan 3'ü tutuklandı

ADLİ SÜREÇ EKLENDİ

Anadolu Ajansı haberine göre;

MERSİN (AA) - Mersin'in Erdemli ilçesinde kayıp kişinin ormanlık alanda cesedinin bulunmasına ilişkin gözaltına alınan 7 şüpheliden 3'ü tutuklandı.


İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 3 Mayıs'ta kaybolan Mahmut Saat'in (54), 15 Mayıs'ta ormanlık alanda cesedinin bulunmasına ilişkin soruşturmada yeni bulgulara ulaştı.


Ekipler, otopsisinde ensesinden tek kurşunla vurularak öldürüldüğü tespit edilen Saat'in cenaze törenine katılmayan komşusu Tolga T'yi şüphe üzerine takibe aldı.


Jandarma ekipleri, araştırmaları sonucunda Tolga T. ve olayla bağlantısı olduğunu değerlendirdiği eşi Zeynep T, kardeşleri Soner T, Yusuf T. ve akrabaları Ali Y. ile Yüksel D'yi gözaltına aldı.


Ekipler, olayla bağlantısı olduğu iddiasıyla Sinem T'yi de yakaladı.


Tolga T, ifadesinde, evin giriş kısmında oturdukları sırada uyuyakalan Mahmut Saat'i kazara tabancayla vurduğunu belirtti.


Kardeşleriyle cesedi önce bir limon bahçesine bıraktıklarını, bir gün sonra da oradan alıp başka bir yere götürdüklerini anlatan Tolga T, evdeki kan izlerini ortadan kaldırmak için de duvarı siyaha boyadıklarını ifade etti.


Zanlılar, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


Nöbetçi hakimliğe çıkarılan şüphelilerden Tolga T, Soner T, Yusuf T. tutuklandı, Yüksel D, Zeynep T, adli kontrol şartıyla salıverildi, Sinem T, ve Ali Y. ise serbest bırakıldı.


- "Suçunu itiraf etti"


Mahmut Saat'in kardeşi Yılmaz Saat, gazetecilere yaptığı açıklamada, üzüntüsünü dile getirerek, "Jandarma güçleri ağabeyimin katillerini yakaladı. Katil suçunu itiraf etti, bütün şüpheler ortadan kalktı. Hepsine minnettarız, teşekkür ediyoruz. Ağabeyim bayramda kaybolmuştu, 12 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu." diye konuştu.


Erdemli ilçesi Tömük Mahallesi'nde yaşayan Mahmut Saat'in, 3 Mayıs'ta eve gelmemesi üzerine yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmiş, ihbarın ardından jandarma ve AFAD ekiplerince arama çalışması başlatılmıştı. Saat'in cesedi, 15 Mayıs'ta ormanlık alanda bulunmuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English